Handboek Overheid

De winnende schutterij en de stichting die voor het OLS wordt opgericht heeft meestal nooit eerder een evenement van dit formaat georganiseerd. Het OLS is een C-evenement, waarbij een intensief vergunningentraject moet worden doorlopen. De hoeveelheid wet- en regelgeving oftewel de ‘regeldruk’ die gepaard gaat met de organisatie van het OLS is aanzienlijk en complex.

Om die reden heeft het bestuur van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie, Script Events B.V. gevraagd om dit handboek op te stellen voor de organisator van het OLS. Het handboek is gebaseerd op het Nederlandse vergunningentraject en de Nederlandse wet- en regelgeving en is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Limburg.

Het doel van dit handboek is om de organisator van het OLS een heldere handreiking te bieden en te begeleiden in het vergunningentraject. Dit om het vergunningentraject zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maatwerk blijft desondanks noodzakelijk.

Een handboek is een goed hulpmiddel.

Daarnaast is het raadzaam om professionele hulp bij het vergunningentraject in te schakelen.

De handboeken:

Voor de toegankelijkheid zijn er twee stukken opgesteld. Hieronder een toelichting op beide stukken:

  1. Theoretisch handboek overheid OLS: een uitgebreid document, geschreven in begrijpelijke taal. Een handboek waarin álle zaken aan bod komen die betrekking hebben op het vergunningentraject. Dit handboek is bestemd voor de voorzitter en bestuursleden van de nieuwe organisatie van het OLS en de voorzitters van de werkgroepen. Dit handboek is een dynamisch document en wordt aan de hand van onder andere nieuwe wetgeving telkens aangepast.
  2. Praktisch naslagwerk overheid OLS: Dit naslagwerk is een afgeleide van het theoretische handboek. Het praktische naslagwerk wordt gebruikt als basisdocument en verwijst naar het theoretische handboek. Dit is een document dat je als nieuwe organisatie ook daadwerkelijk WIL lezen en gebruiken. Het wordt opgemaakt in kleur, met een aantrekkelijke lay-out en illustraties ter verduidelijking. Het is overzichtelijk en past bij de stijl en het gevoel van het OLS. In dit naslagwerk wordt het theoretische handboek teruggebracht tot de kern. Dit naslagwerk is óók bestemd voor de leden van de werkgroepen, maar natuurlijk ook voor de voorzitter, bestuursleden en voorzitters van de werkgroepen.

OLS Feest

Meer informatie rond het Oud-Limburgse Schuttersfeest zoals deelnemerslijsten, planningen, enz.

Kinjer-OLS

Meer informatie rond het Kinjer-OLS.

OLS Draaiboek

Draaiboek om de organisator van het OLS een handreiking te bieden en begeleiden in het traject van winst naar organisator.

Heeft u een vraag over de wedstrijden en beoordelingen op het OLS?
Richt dan een e-mailbericht aan wedstrijdcom@olsfederatie.com.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op