Het Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen presenteert: Ummeke!

 

Het Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen presenteert een eigen lied “Ummeke”, dat vanaf nu te beluisteren is op alle grote streamingsdiensten. Het is een bijna geheel Beekdaelse productie, geschreven door Roger en Julie van Rempetemp en gezongen door de zangeressen Lieke Meijers uit Amstenrade en Zoes uit Hulsberg. Het is de bedoeling dat alle deelnemende kinderen aan het KinjerOLS dit lied na de optocht gezamenlijk mee gaan zingen.

 

Beekdaelse Productie

In het diepste geheim werd vorige week in de Marlstone Studio in Ulestraten, net over de gemeentegrens van Beekdaelen, “Ummeke” opgenomen. De tekst en muziek kwamen van de hand van Roger Pisters en Julie Notermans. Samen schreven zij al vele nummers voor Rempetemp. Heel lang duurde de totstandkoming van “Ummeke” niet. Met dank aan de input van Alexandra de la Roy, Voorzitter van de werkgroep Kinjer-OLS Beekdaelen, kwam men al snel op de kreet “Ummeke” en daarna ging het snel. “Binnen een halfuurtje was de tekst klaar, en de melodie was er ook binnen een ochtend.” meldt Roger. Waar het lied over moest gaan was geen enkele twijfel over. “We dachten meteen dat het voor het Kinjer-OLS, net als voor het OLS, moest gaan over het hebben van plezier. Het is tenslotte een schuttersfeest”, vertelt Julie.

 

Roger en Julie wonen beide in Oirsbeek. Julie bracht als lid van Koninklijke Schutterij Sint Lambertus uit Oirsbeek de nodige herkenbare elementen uit de schutterswereld mee die ze samen verwerkten tot de coupletten van het lied. Roger had als zanger bij Rempetemp de connecties met Zangeressen ZOES uit Hulsberg en Lieke Meijers uit Amstenrade. “Een echte Beekdaelse Productie dus, voor een Beekdaels OLS! Maar het liedje is voor heel Limburg”, aldus Pisters.

 

Lieke & Nadine

Lieke Meijers als zangeres bij o.a. Herman van Veen, en Nadine Cosemans beter bekend als ZOES kenden elkaar voor de opnames van “Ummeke” nog niet. “Maar het was heel leuk kennis maken.” grapt Nadine. Naast haar carrière als carnavalsartiest onder de naam ZOES waarmee ze in 2021 de LVK-finale bereikte zingt ze samen met haar zus bij een Tiroler band: Das Tirol Team. Lieke Meijers studeerde in 2022 af aan de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater. Momenteel toert ze als zangeres en “Lieke van alles” met Herman van Veen en zijn muzikanten door de theaters van Nederland, Duitsland en België in ‘De Voorstelling’.

 

Sinds kort speelt ze op het Arts Center haar eigen solovoorstelling 'Een Limburgs Meisje'. Deze voorstelling beleeft op 20 oktober haar Limburgse première in het dorpshuis in Vaesrade. “Ja we doen allebei iets in de muziek maar allebei iets heel anders”, vertelt Nadine. Doorgaans komen ze niet zo heel veel in aanraking met de Limburgse Schutterswereld. Toch bewaart Lieke warme herinneringen aan het kijken naar de schuttersoptocht: “Ik kan me wel herinneren dat een keer de schuttersoptocht door het dorp trok en dat we met opa en oma gingen kijken naar alle schutters die langsliepen. Dan keek ik als kind toch altijd naar de jurken die de koninginnen aan hadden natuurlijk. Dat vond ik echt heel mooi.”

 

Wat Lieke en Nadine van het eindresultaat vinden? “Oprecht, ik vind het echt super vet! Het is een echte meezinger dus de feesttent gaat, als het aan ons ligt in ieder geval, op de kop.” Het lied is gratis te beluisteren op onder andere Spotify:https://open.spotify.com/track/73Up37G1Rxm7fWtvSKhjLp?si=LmhyZBphRSapxuHq2t04RQ&context=spotify%3Asearch%3Akinger%2Bols

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Drietal Manestraat wint Sjötje

Zaterdag, 13 juli won een meisjesdrietal van Sint-Hubertus Manestraat overtuigend wisseltrofee Sjötje.

Heythuysen wint OLS 2024

In een spannende nek-aan-nek race won op zaterdag, 13 juli Sint Nicolaas Heythuysen het OLS 2024 Beekdaelen.

Grote schuttersbelangstelling van Romereis 2025

Wie mee wil naar Rome met de schuttersreis moet zich snel opgeven. In verband met de beschikbaarheid van hotelkamers is opgave gewenst.