Federatiebewijzen tot 10 mei 2019 aan te vragen

Beste secretaris,

Net als vorig jaar doen wij een oproep om met het aanvragen van federatiebewijzen niet te wachten tot vlak voor het schuttersseizoen.  Wij vragen de secretarissen die nog nieuwe federatiebewijzen moeten aanvragen dit uiterlijk voor vrijdag, 10 mei 2019 te doen. Op de download-pagina van deze website kan u een handleiding vinden met betrekking tot de wijze waarop dit dient te gebeuren. Hou daarbij de criteria voor de pasfoto's in het oog: indien een foto niet voldoet, dan zal de aanvraag van het federatiebewijs worden afgewezen.

Het aanvragen en uitreiken van federatiebewijzen verloopt vooralsnog via Thijs Aengevaeren (secr.olsfeest@olsfederatie.com). Met vragen of onduidelijkheden kan u tot nader order bij hem terecht.

 

 

Criteria pasfoto's:

  • De profielfoto mag een ingescande pasfoto zijn of een andere digitale foto waarop de persoon duidelijk herkenbaar is in de formaten .jpg, .jpeg of .png. Een .pdf is niet toegestaan.
  • De profielfoto mag geen foto van een andere (pas-)foto zijn. Foto’s met stempels of andere markeringen zijn dus niet toegestaan.
  • Als je de foto zelf neemt of laat nemen, zorg dan voor voldoende afstand tussen de persoon en het toestel (het hoeft geen close-up te zijn).
  • Zorg ook voor voldoende licht en gebruik eventueel de flits.

Tips :

Eisen aan de weergave van het gezicht op een pasfoto:
- hoofd onbedekt;
- gezicht volledig zichtbaar;
- ogen volledig zichtbaar.

Eisen aan de kwaliteit van de foto:
- in kleur;
- goedgelijkend;
- natuurlijke weergave;
- scherp, voldoende contrast en gedetailleerd;
- onbeschadigd;
- geen kopie;
- niet bewerkt.

Indien uw foto hieraan niet voldoet, bestaat het risico dat ze wordt afgewezen.