Helpt u mee met het schutterspad?

Tijdens de bekendmaking van de Stichting Kern met Pit editie 2015 is de Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray op de eerste plaats geëindigd met de aanleg van het schutterspad. Dit was een geweldige prestatie voor de jeugdleden van de schutterij, die onder leiding van Huub Stevens, hiermee zeker de Venrayse schutterij op de kaart heeft geplaatst. Deze winst betekende echter méér, want op zaterdag 19 maart 2016 mag dit project, samen met de elf andere provincies gaan strijden, voor de Gouden Pit in Utrecht. Dit kunnen wij niet alleen, want hiervoor hebben wij ook de hulp nodig van uw allen, want immers 1/3 van de totstandkoming van de winnaar is afhankelijk van het aantal internetstemmen.
 
Wilt u ons helpen, dat kunt u doen door een stem uit te brengen via http://kernmetpit.nl/Editie+2015/Deelnemende+projecten+2015/default.aspx. Samen met u kunnen wij ervoor zorgen dat Limburg ook hier op de kaart komt te staan.
 
Het schutterspad
 
De jeugdgroep van de schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan uit Venray, die inmiddels 7 jaar geleden is opgericht, had in de zoektocht naar nieuwe projecten geconcludeerd dat de jeugdige gemeenschap de schutterij van Venray niet of nauwelijks kent. Als je de jeugdige personen vroeg, of zij de schutterij kenden en waar zij deze dan van kenden, kwam veelal de opmerking. Wij zien deze met de intocht van Sint Nicolaas, de opbouw van de Kerststal, maar de historische betekenis van de schutterijen, was niet bekend. Omdat de schuttersweide is gelegen in een bosrijke omgeving en geïnspireerd door enkele wandelroutes in het land, kwam de jeugdgroep op het idee om binnen het bosgebied 'De Endepoel', waar de schuttersweide is gelegen een echt schutterspad te gaan ontwikkelen, een schutterspad waarin de personen kennis kunnen maken met de historische betekenis van de schutterij.
 
Dit schutterspad is uiteindelijk gerealiseerd en daadwerkelijk geopend op zaterdag 16 mei 2015 en vanaf deze tijd maken vele wandelaars gebruik van dit schutterspad om daadwerkelijk meer te weten te komen over de schutterijen. Wilt u zelf zich ook eens begeven op het schutterspad, dan nodigen wij u van harte uit om via www.zandakker.nl eens een afspraak te maken om onder begeleiding de tocht over het schutterspad zelf te beleven.