Jeugdontmoetingsdag Schuttersbond Juliana

Zondag 04 oktober 2015 had de Schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan Venray het voorrecht om namens de schuttersbond Juliana de jeugdontmoetingsdag van de drie Noordelijke schuttersbonden, te weten de Midden-Limburgse schuttersbond, de Schuttersbond Eendracht Maakt Macht Weert en de schuttersbond Juliana te mogen organiseren. 65 Jeugdleden van de diverse schutterijen waren te gast op de Venrayse schuttersweide om daar met elkaar in een gezellige sfeer deze dag met elkaar te beleven.

Tijdens een achttal spellen, afgewisseld met pauzemomenten bij de Ranjakoe, het springkussen of de popcornmachine werd er met elkaar gestreden voor het beste achttal en uiteindelijk ging de eerste prijs naar het achttal onder leiding van Bianca Krijnen:

Cindy Teegelbeckers (Sint Sebastianus Sevenum)
Mike Loonen ('t Zandakker Gilde Sint Jan Venray)
Melanie Janssen (Sint Lambertus Helden)
Aaron van Deuren (Sint Lambertus Neeritter)
Tieme Lamers ('t Zandakker Gilde Sint Jan Venray)
Froukje Klompen (Bussen Schutten Neer)
Joris Aerts (Sint Petrus Roggel)
Selina van Berlo (Sint Lambertus Helden).

Zoals de afgelopen jaren ook gebruikelijk is, wordt er ook gestreden om de titel van jeugdkoning van de drie noordelijke schuttersbonden. De Venrayse organisatie had ervoor gekozen om vandaag in een tweetal leeftijdscategorie√ęn te schieten (6 t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar) en vervolgens zouden deze twee schutterskoningen strijden om de algemene koningstitel. De strijd bij de categorie 6 t/m 12 jaar werd gewonnen door Gwen Billekens van Sint Anthonius Tegelen en de strijd bij de 13 t/m 18-jarigen werd gewonnen door Maaike van Zadelhoff van Sint Lucia Horst en deze twee dames bonden met elkaar de strijd aan en uiteindelijk werd Gwen Billekens van Sint Anthonius Tegelen de nieuwe schutterskoning(in) van de drie noordelijke schuttersbonden.

Binnenkort kunt u de reportage van deze dag terugvinden op www.skippy-ontour.nl, maar onderstaand alvast een korte reportage.