Komt er een jeugdschutterskeizerin in Venray?

De maand mei ligt in het verschiet en dat betekent ook dat de harten van de Venrayse schutters sneller gaat kloppen! Het traditionele koningsvogelschieten staat op het programma en dit jaar zal dit een apart karakter kennen? Waarom: Natuurlijk heeft Bernie van Lierop de kans om voor de zesde keer de Koningstitel te bemachtigen, maar dit jaar zal het toch vooral de vraag zijn of Mandy van Rhee, nadat zij tweemaal op rij de jeugdkoningstitel heeft weten te behalen, het haar zal lukken om de derde keer deze koningsvogel naar onderen te laten storten en daarmee zich mag kronen tot (de eerste) jeugdschutterskeizerin van Venray?

De dag begint al vroeg, want om 08.45 uur zal de wijk Landweert worden gewekt, wanneer de schutterij haar koningspaar, Bernie en Annemie van Lierop-Nooijen gaat afhalen aan hun woonhuis om vanuit daar naar de Sint Petrus Banden Kerk te trekken, waar samen met de burgemeester, die o.a. in zijn ambtskostuum komt, de Eucharistie te beleven. Het hoogtepunt gaat beginnen vanaf 13.45 uur op de schuttersweide aan de Loonsedijk5 te Merselo, waar de strijd begint om het koningsvogelschieten en zoals u dat gewend bent kan ook de gehele regio hier actief aan deelnemen. De jeugd (vanaf 6 jaar) strijdt mee om de titel van jeugdschutterskoning, de strijd om de erepublieksvogel, die voor iedereen toegankelijk is en vooral ook de strijd van de ‘professionele’ schutters.

U bent van harte welkom, er geldt geen entree en voor het gebruikelijke natje en droogje zal natuurlijk worden gezorgd.

Oud Limburgs Schuttersfeest

Het grote Oud Limburgs Schuttersfeest, wat jaarlijks wordt gehouden en waaraan 150 schutterijen uit geheel Nederlands- en Belgisch-Limburg en een toeschouwerschare van 40.000 kent, belooft dit jaar apart te worden voor de Venrayse schutterij. De schutterij mag, als afgevaardigde van de schuttersbond Juliana, officieel het schuttersfeest mee gaan openen en loopt daarna met optochtnummer 3 mee in de optocht. Natuurlijk moet Venray hier heel goed voor de dag komen en vandaar dat wij nog op zoek zijn naar personen, die de schutterij willen uitbreiden (Wellicht voor deze dag, maar liefst structureel). Wij zijn nog op zoek naar sappeurs (bielemannen) en ook zeker naar schutters en tamboers en wie de schutterij al kent, weet dat er een zeer jeugdige kwaliteitsslag is gemaakt en de jeugd het boegbeeld van de schutterij is geworden.

Wilt u meer weten kom dan naar het koningsvogelschieten of houdt de schutterij in de gaten via www.zandakker.nl of natuurlijk op Facebook!