Nieuw schutterijmuseum geopend in Steyl

10 april 2008, een dramatische dag voor het Limburgse schutters- en gildewezen. Een grote uitslaande brand in het Klooster in Steyl, zorgde ervoor dat ook het Limburgs Schutterij Museum voor een groot deel in de as werd gelegd. Deze brand werd door een verwarde man gesticht, het dak van het museum ging volledig in vlammen op, maar de collectie kon voor een groot deel gered worden.

Acht jaar lang waren vele vrijwilligers wekelijks aan de slag om de collectie te restaureren, te herstellen en gereed te maken. De Stichting, onder leiding van Henk Vossen, heeft alles bewogen om in Steyl weer een schutterijmuseum te laten herrijzen. Een missie, die uiteindelijk na acht jaar geresulteerd heeft in de officiële opening op zondag 10 april 2016, u begrijpt het precies acht jaar na de fatale brand.

De nieuwe locatie is gelegen in de voormalige Sint Rochuskerk in Steyl. Het nieuwe museum is niet alleen een museum, maar er wordt ook volop aan de toekomst gedacht. Een ontmoetingscentrum met de mogelijkheden van seminars, bijeenkomsten, vergaderingen, arrangementen en zelfs uitvaarten zullen voortaan mogelijk georganiseerd kunnen worden in het Limburgs Schutterij Museum.

Deze zondag werd het Limburgs Schutterij Museum geopend door de Gouverneur van Nederlands-Limburg, Theo Bovens en zijn Belgisch-Limburg college, Herman Reijnders, die ondersteund werden door de burgemeester van Venlo, Antoine Scholten en de Federatiepresident Ger Koopmans.
Een bezoek aan het museum is zeer zeker de moeite waard en via www.schutterijmuseum.nl kunt u ook op de digitale snelweg het museum vinden.