Schutterij Sint Hubertus Beringe huldigt jubilarissen!

Zondag 13 maart heeft schutterij Sint Hubertus Beringe maar liefst 6 jubilarissen gehuldigd in het Sjuttershoehs. Bij elkaar maar liefst 235 jaar vrijwilligerswerk voor de Beringse schutterij. Jubilaris Wim van Dijnen, 60 jaar lid was al eerder in privésfeer gehuldigd.
 
Namens de bond Juliana waren Ger Heldens en Maurice Warries aanwezig om de jubilarissen toe te spreken. Vanuit de Beringse schutterij voerden voorzitter Leon Peeters en beschermheer Peter van Horen het woord. Hans van Zon (25 jaar lid) werd naast zijn schietprestaties ook geroemd vanwege zijn bestuurlijke inzet en het beheer van de tuin. Jo Lormans (40 jaar lid) heeft vooral zich in het verleden sterk gemaakt als bouwmeester van de huidige accommodatie. Bert Craenen (40 jaar lid) heeft ook tal van functies vervuld binnen de vereniging waaronder vaandeldrager. Wiel van de Munckhof (40 jaar lid) is een trouwe “achterop-schut” en is “chef” oud ijzer bij de ophaalacties. Ied Peeters (40 jaar lid) wordt wel gezien als “de moeder van de schutterij” en is actief bij het uniforme comité denk hierbij aan de oliebollen actie. Tot slot Geert van Zon (50 jaar lid) vroeger gestart bij de drumband binnen de vereniging en uitgegroeid tot een gewaardeerd ondersteunend lid.
 
Na de speeches werden de jubilarissen verrast door een serenade van de nieuw opgerichte Beringse schutterij drumband. Deze serenade klonk als een klok en smaakt naar meer.
Naast de zes jubilarissen werd er ook nog met een bloemetje aandacht geschonken aan twee leden die beide 15 jaar lid zijn van de Beringse schutterij en wel secretaris Mart van Roij en commandant Peter de Voigt. Allen jubilarissen Hartelijk Gefeliciteerd.

Foto van links naar rechts Geert van Zon, Hans van Zon, Wiel van de Munckhof, Bert Craenen, Ied Peeters en Jo Lormans) Herm van Dijnen ontbreekt op de foto.