Sint Elisabeth Stokkem wint het Limburgs Damesschuttersfeest

Zaterdag 26 september 2015 werd er in Doenrade gekaveld om de eindstrijd van het Limburgs Damesschuttersfeest. 39 Drietallen begonnen op deze dag aan deze belangrijke strijd, want naast het Oud Limburgs Schuttersfeest kun je de organisatie van dit schutterstreffen ook binnenhalen, door de schietwedstrijden te winnen. 

Het werd een spannende strijd, maar uiteindelijk toonde het drietal van de schutterij Sint Elisabeth uit Stokkem, bestaande uit Marian Beelen, Cindy van de Beek en Josianne Baccus, de beste schutterskwaliteiten te hebben. In het jaar, waarin ze weer voor de eerste keer mochten schieten, toonde ze meteen aan dat zij de beste waren.

In de finale versloegen zij de schutterij van de schutterij Sint Antonius uit Nederweert (Het drietal bestond uit Leanne Reijnders, Truus Corstjens en Lieke Reijnders) en derde werd de schutterij Sint Monulphus en Gondulphus uit Maasmechelen (Diana Vranken, Wendy Mathijs en Nathalie Aspers).

De top tien van het Limburgs Damesschuttersfeest:
  1.  Schutterij Sint Elisabeth Stokkem (België)
  2.  Sint Antonius Nederweert
  3.  Sint Monulphus & Gondulphus Maasmechelen (België)
  4.  Sint Urbanus Maasniel
  5.  Sint Martinus Kessenich (België)
  6.  Sint Sebastianus Schinnen
  7.  Sint Dionysius Opoeteren (België)
  8.  Sint Catharina Beek (België)
  9.  Sint Servatius Raam (België)
  10.  Sint Martinus Vaesrade

De hoffotograaf, Fred Vliegen, was er de hele dag bij en maakte daar een reportage. Deze is volledig terug te vinden op www.skippy-ontour.nl.