Sint Sebastianus Sevenum wint de 35e editie van de SCNL

Het schuttersgilde Sint Sebastianus Sevenum heeft op zondag 8 september 2019 bij de finale schietwedstrijd van de Schutterscombinatie Noord-Limburg de koppositie niet meer uit handen gegeven. Door een onverwachte Sevenumse misser werd het echter toch nog spannend.
 
Vierde en finale-schietwedstrijd
 
Op 8 juni 2019 stond eigenlijk de vierde en finale-schietwedstrijd van de Schutterscombinatie Noord-Limburg gepland. Echter kon deze door de extreme wind op dat moment niet doorgaan,  de oplossing werd gezocht in het verschuiven van de wedstrijd naar zondag 8 september 2019. Door deze omzetting en privéafspraken was de opkomst beduidend lager dan normaal.
 
Begin van de wedstrijd
 
De schutterij Ons Genoegen Siebengewald en Sint Martinus Maasbree waren door omstandigheden niet aanwezig en al snel bleek dat het een lastige schietmiddag ging worden. Hoewel de wind en de zon er niet waren, slaagde er geen enkel zestal in om de maximale score van 72 punten te behalen, iets wat de afgelopen jaren steevast wel gebeurde. Toe Tom Joppen van Sint Sebastianus Sevenum mistte leek de strijd volledig open. De concurrentie lag op de loer, maar toen Harold van Zadelhoff (Sint Lucia Horst) en Wim Kuijpers (Sint Antonius & Sint Petrus Baarlo) ook één schot misten was de strijd in het voordeel van Sint Sebastianus Sevenum beslecht.
 
Jeugdluchtbuksschieten
 
De jeugd t/m 14 jaar strijdt ook jaarlijks in haar eigen kampioenschap. Lisa van Lierop won deze jeugdwedstrijd, tweede  werd Silke Krijnen en derde Merel van de Valk.
 
A-Klasse
 
In het dagklassement ging de eerste prijs in de A-Klasse naar Sint Antonius & Sint Petrus Baarlo, Sint Leonardus Panningen-Egchel en Sint Antonius & Sint Petrus Baarlo met 71 punten.
 
B-Klasse
 
In het dagklassement ging de eerste prijs in de B-Klasse naar Sint Hubertus Beringe met 71 punten en tweede werden Sint Leonardus Panningen-Egchel, Sint Sebastianus Sevenum en ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray met 70 punten.
 
C-Klasse
 
In het dagklassement ging de eerste prijs in de C-Klasse naar ’t Zandakker GildeSint Jan Venray C2 met 70 punten, tweede werd Sint Hubertus Beringe met 69 punten en derde werd ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray C1 met 59 punten.
 
Algemeen klassement
 
C-Klasse
 
In de C-klasse werd de eerste prijs een prooi voor Sint Hubertus Beringe met 276 punten, tweede werd ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray C1 met 270 punten en derde werd ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray C2 met 265 punten.
 
B-Klasse
 
In de B-Klasse werd de eerste prijs een prooi voor Sint Hubertus Beringe met 282 punten, tweede werden Sint Leonardus Panningen-Egchel en Sint Sebastianus Sevenum met 280 punten.
 
A-Klasse
 
In de A-Klasse ging de eindzege weer naar Sint Sebastianus Sevenum (Tweede keer op rij) met 287 punten, tweede werd Sint Antonius & Sint Petrus Baarlo met 286 punten en derde werd Sint Lucia Horst met 285 punten
 
Algemeen  klassement
 
Het algemeen klassement werd dus weer gewonnen door Sint Sebastianus Sevenum (A), voor Sint Antonius & Sint Petrus Baarlo (A) met 286 punten en het brons was voor Sint Lucia Horst met 285 punten.
 
Jaarvergadering 2019
 
Zondag 17 november 2019 vindt om  10.30 uur de jaarvergadering plaats in het schuttersgebouw van de schutterij Sint Martinus Maasbree.
 
In 2020 zijn de schutterijen Sint Sebastianus Sevenum, Sint Martinus Maasbree, ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray en Sint Hubertus Beringe aan de beurt om een schietwedstrijd te organiseren.
 
Wij stellen aan alle schutterijen de volgende vragen en gelieve deze vóór 15 oktober 2019 te beantwoorden via bvanlierop@home.nl.
 
  1. Wilt u wederom deelnemen aan de Schutterscombinatie Noord-Limburg 2020?
  2. Wilt u in 2020 een schietwedstrijd organiseren (Graag alle beantwoorden)?
  3. Graag ontvangen wij een overzicht van de schuttersactiviteiten voor 2020, zodat we dit kunnen meenemen?
  4. Tips om de combinatie aantrekkelijker te maken.