Te gekke workshops diverse trommeltechnieken!

Ben jij slagwerker? Dan is Ittervoort voor jou de absolute place to be van vrijdag 30 oktober tot en met zondag 1 november. In dat weekend vindt het eerste Adams International Percussion Festival. Met topdocenten uit de hele wereld in een boordevol programma met workshops, masterclasses, lezingen en concerten. Naast de muzikale lessen, zijn er ook workshops over instrumentenonderhoud, studeertechnieken, gehoorbescherming, houding en andere interessante zaken. Het festivalprogramma is zo samengesteld dat het interessant is voor alle niveaus; van professionals tot beginnende jeugd. De LBT en OLS hebben in samenwerking met de festivalorganisatie een aantal te gekke workshops weten in te plannen. Speciaal voor leden bieden wij 50% korting aan. Een klein overzicht. 
 
Het geheim van Basler Trommeln – Edith Habraken
Het Basler Trommeln is een trommelstijl met zéér eigen kenmerken, die voor een buitenstaander niet na te voltrekken zijn. In de clinic staan de „Grundlagen und Kombinationen“ centraal. Edith laat aan geïnteresseerde tamboers en slagwerkers zien en horen hoe de Basler trommelaars „denken in figuren“ en hoe je de Basler groove in je spel krijgt. Dit alles gaat gepaard met het (leren) lezen van het traditionele notenschrift: de „Hüsli -notation“ ofwel ons „spijkerschrift“. Iedere deelnemer krijgt een schriftelijke samenvatting mee naar huis.
Voorwaarde: de tamboer houdt de stokken traditioneel vast en kan een roffel opbouwen (kijken en luisteren mag natuurlijk altijd).
 
Interpretatie Basler trommelmarsen – Edith Habraken
Voor slagwerkstudenten en gevorderde tamboers gaan Edith aan de slag met een trommelmars, de „Pumperniggel“. Daarnaast geef zij tips uit haar bewegingsleer om de eigen techniek te verbeteren: snelheid, efficiëntie en piano/fortissimo trommelen komen o.a. aan de orde. Tevens gaat zij op vragen van de deelnemers in. Voorwaarde: de student / tamboer kan de „Pumperniggel“ of een andere Basler trommelmars met traditionele stokhouding van blad trommelen (we mailen je de Pumperniggel).
 
Oud Nederlandse Trommeltechniek – Tamboers Korps Mariniers
De tamboers van het korps mariniers komen naar Ittervoort om uitleg te geven over een zeer bijzondere authentieke trommeltechniek: het Oud Nederlands Trommelen. Aan het einde van de dag zullen zij ook een demonstratie geven. 

De basis van het trommelen – Gert Bomhof
Vrijwel iedere slagwerker/ trommelaar is er groot mee geworden: de methode van Gert Bomhof. De auteur van de uiterst succesvolle serie boeken komt vertellen over de basis van het trommelen. Met voorbeelden en een duidelijke uitleg geeft hij zijn visie bloot. 
 
Bandcoaching – Slagwerksectie Philharmonie Zuid-Nederland
Slagwerkgroepen of slagwerksecties van harmonie- fanfare of brassband, kunnen zich tijdens het festival laten coachen door de slagwerkers van Philharmonie Zuid-Nederland. Een mooie kans in de aanloop naar een concoursdeelname of ander presentatiemoment. 

Percussive Sensation - galaconcert
Op zaterdagavond 31 oktober vindt om 20:00 uur het festival galaconcert plaats. In een spectaculair programma betreden twee van de beste slagwerkensembles ter wereld het podium in Ittervoort.

Voor de pauze is het genieten geblazen met het Wave Quartet. Dit ensemble rondom marimba specialist Bogdan Bacanu, speelt een aantrekkelijk programma met waanzinnige arrangementen van Latijns-Amerikaanse muziek en Mexicaanse folk songs. Na de pauze speelt een van de meest gevraagde slagwerksolisten ter wereld: Peter Sadlo & Friends. In een wervelend programma genaamd Bach, Rhythm & More  laten hij en zijn ensemble je naar het puntje van je stoel schuiven. 
 
Meer informatie en inschrijven kan via www.adams.nl/aipf. Het volledige timetable kun je hier bekijken:  https://drive.google.com/file/d/0B0HSqjdHkAvZLV9hWm8xbU94am8/view?pli=1 
 
Speciaal voor hun leden biedt het LBT en OLS een kortingscode aan die recht geeft op 50% voor alle workshops. Deze code is !aipf2015  en kan ingevoerd worden bij inschrijving.