Wie gaat er met de hoogste eer vandoor?

De Venrayse schuttersweide is op zondag 11 juni 2017 het decor van de finale van de Schutterscombinatie Noord-Limburg. Tien schutterijen uit Noord-Limburg strijden op deze dag om de hoogste eer van deze combinatie en dit belooft een mooie strijd te worden.
 
De start
 
De Schutterscombinatie Noord-Limburg is een competitie tussen de tien noordelijkste Limburgse schutterijen. Deze competitie is in 1984 begonnen en was in eerste instantie om de eerste twee zestallen van de schutterijen voor te bereiden op het Oud Limburgs Schuttersfeest. Echter is deze competitie sinds deze tijd uitgegroeid tot een eigen competitie, waarin er volop wordt gestreden om de hoogste eer, waarin ook talentontwikkeling zeker zal plaatsvinden. Tijdens het bestaan van deze competitie werden er door de schutterijen van deze combinatie al mooie resultaten geboekt, met als hoogtepunten tweemaal de winst van het Oud Limburgs Schuttersfeest door de schutterijen Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo (1999) en Sint Jan Grubbenvorst (2009) en diverse podiumplaatsen voor de andere schutterijen.
 
De wedstrijd
 
De laatste en finale schietwedstrijd van de Schutterscombinatie Noord-Limburg belooft een mooie strijd te worden, want deze wedstrijd wordt er geschoten op de kleinere blokjes en mede door de zonstand op de Venrayse schietmasten kan dit verraderlijk zijn. In de hoogste A-klasse staat Sint Sebastianus Sevenum bovenaan, in de B-klasse Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo en in de C-klasse ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray. Of dit echter op het einde van de wedstrijdenreeks nog immer het geval is, zal moeten blijken komende zondag vanaf 14.00 uur op de schuttersweide, gelegen aan de Loonsedijk 5, 5815 EH te Merselo.
 
Natuurlijk is het publiek van harte uitgenodigd om deze wedstrijd bij te wonen.