Wim Peulen schutterskoning van de Bussen Schutten Neer

27 april 2016, onder zeer koude omstandigheden wordt het koning- en jeugdkoning schieten afgewerkt. Dat het koud was en vele last hadden om zich goed te concentreren blijkt uit het feit dat na de eerste ronde al 20 van de 42 schutters waren afgevallen. In de volgende drie ronden sneuvelde op 4 na rest. Deze 4 wisten enige tijd stand te houden. Na het uitvallen van Ton Scheres jr. volgde de rest snel. Echter Wim Peulen en Ton Klaessen mistten één puntje later dan Eugène Theelen, zodat Wim en Ton verder moesten. Uiteindelijk moest Ton Klaessen in Wim Peulen de meerdere erkennen en mocht Wim zich koning 2016 noemen, een titel die hij al 3 keer eerder op zijn naam schreef.

Bij de jeugd was het Jasper Emonts die John Geraets en Tren Warries voor wist te blijven en met de titel jeugdkoning 2016 aan de haal ging.

Voorafgaande aan het schieten werden de jubilarissen in het zonnetje gezet. Piet Peeters werd met de EGS onderscheiding in brons postuum geëerd voor zijn meer dan 40 jarige inzet voor het promoten van het vendelen en de inzet voor vendelgroep van de Bussen Schutten in het bijzonder. Marijke Peeters van de Vorst mocht deze onderscheiding uit handen van Lowie Litjens in ontvangst nemen. Ger Geelen viel eenzelfde onderscheiding ten deel als kopman van de vendelgroep en voor zijn nationale en internationale inzet voor het vendelen. Frank Sopacua kreeg de LBT onderscheiding uitgereikt voor zijn 25 jarige inzet als muzikant. Vervolgens kreeg hij ook de OLS onderscheiding in zilver opgespeld voor zijn 25 jarig lidmaatschap van de OLS federatie. Jan Smeets mocht deze in goud ontvangen voor zijn 40 jarige inzet voor de schutterij. Ton van Rijt tenslotte kreeg het lintje met gouden kroon opgespeld voor zijn 60 jarig lidmaatschap van de OLS federatie. Voorzitter Peter Janssen deed er nog een schepje bij en benoemde Ton tot ere lid van de Bussen Schutten voor zijn brede inzet voor de schutterij in al die jaren

  foto van Bussen Schutten Neer.