Jeugdontmoetingsdag drie noordelijkste schuttersbonden

Zondag 04 oktober 2015 werd bij de schutterij 't Zandakker Gilde Sint Jan uit Venray de jeugdontmoetingsdag georganiseerd van de schuttersbonden Eendracht Maakt Macht Weert, de schuttersbond Juliana en de Midden-Limburgse schuttersbond. 65 Jeugdleden van de diverse schutterijen kwamen deze dag naar Venray om daar te genieten van een gezellige jeugddag, waarin de jeugd met elkaar op een ongedwongen manier kennis maakte.

Er was een spellenparcours uitgezet, terwijl de ouders konden genieten van een stadswandeling door het centrum van Venray. Op het einde van de middag werd er geschoten om het jeugdkoningschap van deze drie schuttersbonden. Bij de categorie t/m 12 jaar won Gwen Billekens van Sint Anthonius Tegelen en bij de categorie 13 t/m 18-jarigen won Maaike van Zadelhoff van de schutterij Sint Lucia uit Horst. Deze beide dames streden daarna om het algemeen koningschap en dit werd gewonnen door Gwen Billekens.

De hoffotograaf, Fred Vliegen, was deze dag te gast in Venray en maakte daar een reportage, deze is volledig terug te vinden op www.skippy-ontour.nl.