Het overlijden van twee leden van de schutterij Sint Lucia Horst

Helaas hebben wij de droevige plicht om U mede te delen, dat ons Lid van verdienste, Joep van Helden is overleden, Joep een Sint Luciaan in hart en nieren. een man van weinig woorden, maar met hele mooie verhalen ,Nooit werd er tevergeefs een beroep op onze Joep gedaan, altijd stond hij voor schutterij st.Lucia en voorheen voor schutterij Wilhelmina paraat. In de wintermaanden zorgde Joep, dat wij in de zomer konden schieten, ook had hij lang voor pinksteren de koningsvogel al klaar, even als de andere kampioenvogels. Met Pasen heeft hij als paashaas Jopie, jaren lang alle kinderen van de schutterij laten zoeken naar het gouden ei.Wij zijn met Joep een echte schuttersvriend verloren.

Het leven kan soms bikkelhard zijn, we hebben nog geen afscheid genomen van onze schuttersvriend Joep, of we krijgen weer een droevige mededeling.

Onze schuttersvriend Frans Vissers, is woensdag 02 november 2016 overleden. Frans was 34 jaar lid van onze vereniging, en heeft o.a jarenlang voor ons de weg vrijgemaakt als sappeur. Toen het sappeur zijn voor Frans te zwaar werd, heeft hij nog enkele jaren als soldaat mee kunnen lopen.
Maar Frans voelde zich het beste als hij wat kon opbouwen, daarom was hij er ook altijd bij, als er weer iets eens verbouwd moest worden aan ons schutterslokaal, waar hij tot 2003 de vaste barman van was. Ook zorgde Frans tot die tijd voor het kopje koffie op de zondag morgen. nooit werd er op onze Frans, tevergeefs een beroep gedaan. Frans was een man van, geen woorden maar daden.Zelf toen het wegens zijn gezondheid, allemaal niet meer zo goed ging, wilde Frans  nog regelmatig naar zijn schutterslokaal, waar zijn schuttersvrienden waren.
Frans zou 7 november 69 jaar geworden zijn.

Mogen beide heren rusten in vrede en in het Hiernamaals voorsprekers zijn van het schutters- en gildewezen.

Bestuur en leden Schutterij Sint Lucia Horst