Introducé register

Voor de Nederlandse (bonds-)secretarissen die de online ledenadministratie ten volle willen benutten : maak gebruik van de gegevens van uw vereniging die bekend zijn in de online ledenadministratie. Het is jammer van uw alzo kostbare tijd om ook nog eens een dubbele administratie te voeren enkel en alleen om het introducé register bij te houden.


Werkwijze
  1. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord in de online ledenadministratie;
  2. Onder de naam van uw vereniging (en de bond waartoe uw schutterij behoort) staan knoppen.  Druk op de knop 'Toon leden';
  3. Er verschijnt een overzichtsscherm waarin alle leden van uw vereniging worden getoond.  Bovenaan staan dan 3 knoppen : 'Nieuw lid', 'Lijst exporteren' en 'Introducé register'.  Druk op de knop 'Introducé register';
  4. Er wordt een pdf-rapport (eigenlijk een bestand met daarin een lijst) gegenereerd.  Dit rapport kan worden opgeslagen op uw computer. De lijst geeft alle leden van uw vereniging weer waarvan u in uw online ledenadministratie de naam, voorletters, woonplaats, ID-nummer, soort ID en de datum tot wanneer dit ID geldig is, heeft ingevuld;
  5. Deze lijst kan u uitprinten, invullen en gebruiken of overhandigen bij al uw schietactiviteiten.

Privacy
De online ledenadministratie is sinds eind 2015 in gebruik. Vele schutterijen en ook bondssecretarissen maken al handig gebruik van dit online adressenboek.  Wij juichten dit ten zeerste toe !
Spijtig genoeg vernemen wij nog regelmatig dat secretarissen zich verschuilen achter het argument 'privacy van de leden'. 
Waarom ? 
Het bijhouden van de gegevens van uw leden in een excel-bestandje op uw laptop thuis of in de online ledenadministratie : qua veiligheid kunnen de gegevens nergens beter ondergebracht zijn dan in de beveiligde, automatisch gekopieerde (reservekopie !) database van de online ledenadministratie.
Het verschil is : in plaats van twee keer uw ledenlijst bij te houden, slechts één enkele administratie bijhouden én bovendien alle gegevens bij elkaar op één plek terugvinden.
Aan u als secretaris de keuze !