50ste Schutterskoning van Sint Barbara Tungelroy bekend

De 37-jarige David Mertens (van Thei van Hallefers) mag zich de 50ste koning van schutterij Sint Barbara Tungelroy noemen.

Na een spannende en hevige strijd haalde David de koningsvogel naar beneden. Dit is de derde keer dat David koning is. Hij was in 1994, met 14 jaar, de jongste schutterskoning van de schutterij ooit. In 2004 schoot hij de vogel wederom naar beneden.

David woont met zijn gezin nagenoeg aan het Sint Barbaraplein, waar op zondag 28 mei het jubileum schuttersfeest gehouden wordt.

Hein Raaijmakers mag zich – net als vorig jaar – weer dorpskoning noemen. Dit houdt in dat volgend jaar de kans bestaat dat Tungelroy een dorpskeizer krijgt!

Tijdens de middag kwam de bondsvoorzitter van de kantonnale schuttersbond Eeendracht Maakt Macht Weert eo, de heer Theo Looijmans, naar Tungelroy.

Twee verdienstelijke leden werden door hem gehuldigd. Peter Geelen (46) kreeg de zilveren medaille van de OLS vanwege zijn 25 jarig lidmaatschap van de schutterij. Buksmeester Mart Janssen (71) kreeg de gouden medaille van de OLS vanwege zijn 40 jarig lidmaatschap. De jubilarissen werden nog geroemd vanwege hun grote inzet voor de Tungelroyse schutterij.

De gezellige middag vormt een mooie opmaat naar het gouden jubileumfeest, zondag 28 mei.