Peter Berben ontvangt 11e waarderingsonderscheiding

 

Bij de openingsceremonie van het Oud-Limburgs Schuttersfeest in de gemeente Beekdaelen werd Peter Berben onderscheiden met de waarderingsonderscheiding van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie. Hij ontving deze waardering op basis van zijn verdiensten binnen het schutters- en gildewezen.

 

Peter Berben kennen we natuurlijk allemaal: Een Limburger in hart en nieren en ontzettend betrokken bij de Limburgse samenleving. Het schutters- en gildewezen zit diep in zijn hart, maar ook als scheidrechter in het amateurvoetbal, in de politieke arena komen we Peter veelvuldig tegen.

 

Peter Begon zijn schutters carrière in de vorige eeuw bij Sint Sebastianus Neer en Sint Martinus Horn, hij is lid van de schutterij Sint Hubertus Schaesberg vanaf 1984 en waar hij vele jaren de functie van voorzitter heeft vervuld. Vanaf 1989 tot 2010 was hij bestuurslid van schuttersbond Sint Gerardus Amstenrade, om vanaf 2010 tot en met 2015 de functie van voorzitter van deze schuttersbond te vervullen. In 2015 kreeg Peter de kans om te ‘promoveren’ tot federatiepenningmeester van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie. Peter Berben was sinds 2008 al verbonden aan de Oud-Limburgse Schuttersfederatie;

 

Peter Berben is een man, die van vele markten thuis is en een kleine opsomming van zijn verdiensten, buiten hetgeen al vermeld:

 

  • Instructeur van de cursus buksmeesters;
  • Lid vanaf 2015 tot 2024 van het Interfederatief Overleg, het overleg tussen de Limburgse, de Noord-Brabantse en de Gelderse schuttersfederatie, waardoor hij ook EGS-Afgevaardigde was;
  • Voorzitter van de Zuid-Limburgse Schuttersfederatie;
  • Vanaf 2015 eveneens lid van de Schutterij Sint Sebastianus Heel;
  • Vanaf 2007 penningmeester/bestuurslid van de Vereniging van OLS-Buksmeesters;
  • Voorzitter van de Stichting Mobiele kogelvangers;
  • Voorzitter van de schietcommissie;
  • Lid van de opleidingscommissie;

 

Zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan, een waslijst van verdiensten. Begin van dit jaar nam Peter Berben samen met zijn gezin een keuze en Peter gaf aan dat het tijd wordt om meer tijd te gaan besteden aan zijn gezin en dit is een besluit wat we respecteren en zoals we Peter kennen verlaat hij het schip niet om eerst te zorgen voor een goede overdracht.

 

Een groot woord van dank zeggen we tegen Peter, maar ook zeker naar Marian, die ze vele uren moest missen en zij kan dan ook altijd zeggen: ‘Mijn man heeft een hobby’. Peter dank voor jouw vele verdiensten en op basis van deze verdiensten heeft het federatiebestuur besloten om jou de waarderingsonderscheiding van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie toe te kennen.

 

Peter en Marian van harte gefeliciteerd:

 

Dragers van de waarderingsonderscheiding

 

Nummer         Naam van de persoon

 

001                  Gijs Gerris (+)

002                  Leo Wijnands (+)

003                  Wiel Kruitwagen (+)

004                  Schutterij Sint Catharina Stramnproy

005                  Guus Urlings

006                  John Bannier

007                  Jacques van der Vorst

008                  Ger Koopmans

009                  Theo Looijmans

010                  Hubert Brouns

011                  Peter Berben

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Drietal Manestraat wint Sjötje

Zaterdag, 13 juli won een meisjesdrietal van Sint-Hubertus Manestraat overtuigend wisseltrofee Sjötje.

Heythuysen wint OLS 2024

In een spannende nek-aan-nek race won op zaterdag, 13 juli Sint Nicolaas Heythuysen het OLS 2024 Beekdaelen.

Grote schuttersbelangstelling van Romereis 2025

Wie mee wil naar Rome met de schuttersreis moet zich snel opgeven. In verband met de beschikbaarheid van hotelkamers is opgave gewenst.