Schoolschutterij De Kwir uit Neer wint het Ummeke

Temperaturen rond de 30 graden hadden donderdag 27 juni weliswaar invloed op het Kinjer OLS 2024 in Beekdaelen, het enthousiasme onder de 1200 schoolkinderen was er niet minder om. De organisatie speelde in op de hitte en trof meerdere adequate maatregelen, waaronder het inrichten van waterpunten langs de optochtroute. Einde van de middag gingen de schutters van groep 7 van basisschool De Kwir uit Neer met de hoofdprijs, het Ummeke, naar huis. In meerdere categorieën scoorden zij hoge ogen en vergaarden daarmee de meeste punten van alle 32 deelnemende scholen uit Nederlands en Belgisch Limburg.

Waar de schooldirecteur van De Kwir geëmotioneerd raakte door de uitslag, heerste bij leerkracht Maud Noblesse en coördinator Naomi Tijsen na afloop nog volop ongeloof over het veroveren van het Ummeke. “We hadden dit jaar een hechte groep van 29 leerlingen, die vanaf november samen met ouders en de schutterij zeer gemotiveerd hun beste beentje hebben voorgezet”, aldus de onderwijsgevenden.

 

Vanochtend om 7.00 uur werden de leerlingen van De Kwir op school ontvangen en gehuld in zelfgemaakte schutterskostuums, voor de koningin was er een speciale jurk met een fraai boeket bloemen. De voorbereiding vanochtend zal op de 31 andere scholen verspreid in Nederlands en Belgisch Limburg niet anders zijn geweest. Om vervolgens gespannen de bus in te stappen met bestemming Beekdaelen, voor zowel de deelname aan de optocht als de schietwedstrijd.

 

In de aanloop naar de optocht en op het golvend groene feestterrein in Doenrade werden meerdere leerlingen bevangen door de hitte. Zij werden geholpen door medewerkers van het Rode Kruis en Basmans-Medical. De organisatie zorgde met tenten voor de nodige schaduwrijke plekken en bood gedurende de hele dag extra water aan, zowel langs de optochtroute als op het evenemententerrein. De zeilen van de tent werden maximaal opengesteld en er werden grote ventilatoren geplaatst. Ook koos men ervoor om de schietwedstrijd in te korten.

 

Na optredens van DJ Onno Otten, Danny Pauwels en als geweldige afsluiter John Tana, sprak OLS Federatie-president Anoesjka Koopmans van een schitterend en geslaagd Kinjer OLS 2024. “Jullie allemaal mogen ontzettend trots zijn op wat jullie vandaag hebben laten zien, deze dag kent dan ook alleen maar winnaars.” Vervolgens ontvingen de leerlingen van De Kwir het fraaie bronzen beeld het Ummeke, dat dit jaar ook de titel was van een speciaal geschreven Kinjer OLS-lied.

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Drietal Manestraat wint Sjötje

Zaterdag, 13 juli won een meisjesdrietal van Sint-Hubertus Manestraat overtuigend wisseltrofee Sjötje.

Heythuysen wint OLS 2024

In een spannende nek-aan-nek race won op zaterdag, 13 juli Sint Nicolaas Heythuysen het OLS 2024 Beekdaelen.

Grote schuttersbelangstelling van Romereis 2025

Wie mee wil naar Rome met de schuttersreis moet zich snel opgeven. In verband met de beschikbaarheid van hotelkamers is opgave gewenst.