Schuttersbedevaart naar Rome in het Heilig Jaar 2025

Rome is de eeuwige stad, de 'Caput Mundi', de hoofdstad van de wereld! Het is ook de stad van de paus en het centrum van de wereldkerk. Hier liggen de apostelen Petrus en Paulus begraven, de steunpilaren van de Kerk. Rome moet je gezien en beleefd hebben, al is het maar één keer in je leven.  Het Heilig Jaar 2025 is een mooie gelegenheid daarvoor. Paus Franciscus heeft gelovigen van over de hele wereld uitgenodigd om als ‘Pelgrims van Hoop’ een bedevaart naar Rome te maken en door de heilige deuren de grote Basilieken te betreden. De gezamenlijke Nederlandse bisdommen hebben de uitnodiging van de Paus aangenomen en organiseren een Nationale Bedevaart naar Rome. In de meivakantie (Eind april/begin mei) sluiten de Oud-Limburgse Schuttersfederatie en de Edele Eed-Broederschap van de Souvereine Orde van de Rode Leeuw hierbij aan (Net zoals in 2016).

 

Programma

Tijdens de schuttersreis wordt een volledig verzorgd programma aangeboden. We bezoeken de graven van de apostelen, de grootste Mariakerk ter wereld, kerken die voor Nederlanders en Belgen in Rome belangrijk zijn, zoals de Friezenkerk en het graf van de Nederlandse Paus in de basiliek Santa Maria dell’Anima. We wandelen langs de plekken van hoop. Uiteraard nemen we deel aan de audiëntie met de paus en er staat een Nederlandse mis in de Sint-Pieter op het programma.

 

Per bus of vliegtuig

Voor deze schuttersbedevaart naar Rome kunt u kiezen uit vervoer per bus of vliegtuig. Bij de schuttersbusreis hoort een overnachting onderweg tijdens de heen – en de terugreis. De vliegreizen vertrekken van diverse luchthavens in Nederland of vlak over de grens in België en Duitsland.

 

Hotels

We logeren in goede hotels (Religieuze huizen) in het centrum van Rome op loopafstand van het openbaar vervoer. Het verblijf is op basis van halfpension (inclusief ontbijt en diner). Lunch is steeds op eigen gelegenheid in de stad.

 

Reis

  • 6-daagse vliegreis: 27 april t/m 2 mei;
  • 8-daagse busreis: 26 april t/m 3 mei;
  • Kijk op de site voor speciale tarieven voor jongeren en gezinnen.

 

Schrijf nu in voor deze schuttersreis via www.huisvoordepelgrim.nl of www.rome2025.nl. Vermeld onder groep: Schutters.

 

Voor het downloaden van se flyer:

Huis voor de Pelgrim - flyer Rome 2025 schutters

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Drietal Manestraat wint Sjötje

Zaterdag, 13 juli won een meisjesdrietal van Sint-Hubertus Manestraat overtuigend wisseltrofee Sjötje.

Heythuysen wint OLS 2024

In een spannende nek-aan-nek race won op zaterdag, 13 juli Sint Nicolaas Heythuysen het OLS 2024 Beekdaelen.

Grote schuttersbelangstelling van Romereis 2025

Wie mee wil naar Rome met de schuttersreis moet zich snel opgeven. In verband met de beschikbaarheid van hotelkamers is opgave gewenst.