Uitslagen optocht-, muziek- en terreinwedstrijden OLS 2024

Vanaf OLS 2024 Beekdaelen werkten de juryleden tijdens de optocht- en schoonheidswedstrijden met vernieuwde juryformulieren. Dit zorgde voor een omslag op velerlei vlakken. Bij de muziek-, vendel- en exercitiewedstrijden werken de juryleden met aparte juryformulieren – deze wijzigden niet.
Via onderstaande knop zijn alle uitslagen te bereiken. Ook de uitslag van de schietwedstrijd van de oud-winaars én de schutterijen die komende zaterdag met elkaar verder zullen strijden om d'n Um.

Nieuwe juryformulieren

Ondanks dat alle resultaten van de optocht- en schoonheidswedstrijden handmatig berekend moesten worden door een ‘voortelcommissie’ omwille van het gebruiken van nieuwe juryformulieren, zijn zondagavond toch alle resultaten bekend gemaakt.

20240707_142522

Dit was goed voorbereid door een projectteam rond de juryformulieren en de automatiseringscommissie. Daarbovenop hebben de wedstrijdcommissie en haar vele vrijwilligers zondag niet minder dan een huzarenstukje afgeleverd.

De komende week worden alle juryformulieren ingescand en gemaild aan de secretarissen van deelnemende schutterijen.

Jeugdwedstrijden

Net zoals vorig jaar konden bordjesdragers en jeugdige solisten hun prijs afhalen op OLS-zondag. Andere prijzen voor jeugddeelnemers kunnen op kavelzaterdag worden afgehaald tussen 12u en 13u aan de federatietent. De bestelling van het prijzenzilver voor de jeugdwedstrijden zal namelijk al direct in de week na het OLS worden geplaatst. Op die manier hoeven jeugdleden niet te wachten op de najaarsvergadering vooraleer zij hun prijs in ontvangst kunnen nemen.

Tevens kunnen alle diploma's voor muziekkorpsen en solisten worden afgehaald. Voor elke koningin  die uittrad bij de schoonheidswedstrijden én van wie de naam bij ons bekend was, ligt er een oorkonde klaar.

Inscannen juryformulieren

Aan de hand van de juryformulieren kunnen deelnemers zich beter voorbereiden op de wedstrijden. Zij weten door het inkijken van de juryformulieren waaraan de juryleden aandacht zullen besteden. De juryformulieren zijn opgesteld door ervaren juryleden en volgen de criteria zoals die in de normen zijn beschreven.

Alle juryformulieren worden ingescand. Naar inschatting zal elke schutterijsecretaris in de week na het OLS de juryformulieren hebben ontvangen via een e-mail van de Wedstrijdcommissie.

QRCode voor Evaluatie wedstrijden OLS en nieuwe juryformulieren

De nieuwe juryformulieren worden geëvalueerd door de juryleden, de Jury- en Normencommissie, de OLS Federatie maar ook door de deelnemers.

Via de QR-code hiernaast is vragenlijst in te vullen. Dit kan tot en met 16 augustus.

Reageren op de uitslagen van het OLS kan tot 1 augustus via een e-mailbericht aan wedstrijdcom@olsfederatie.com.

Voorzitter Patrick Knoben neemt afscheid 

Patrick Knoben nam zondag, na 13 jaar, afscheid van de Wedstrijdcommissie. Het was voor hem de laatste keer dat hij alle uitslagen van de optocht- en terreinwedstrijden voorlas.

Bedankt Patrick voor alles wat je voor de Wedstrijdcommissie, de Oud-Limburgse Schuttersfederatie en de schutterijen hebt gedaan!

Vragen

Vragen, schouderklopjes, tips en ook opmerkingen over beoordelingen, wedstrijden, resultaten en andere zorgen, kunnen gemaild worden naar wedstrijdcom@olsfederatie.com.

Zoals ieder jaar zijn de uitslagen van het OLS tot 1 augustus onder voorbehoud.

IMG-20160704-WA0008

auteur: SC

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Drietal Manestraat wint Sjötje

Zaterdag, 13 juli won een meisjesdrietal van Sint-Hubertus Manestraat overtuigend wisseltrofee Sjötje.

Heythuysen wint OLS 2024

In een spannende nek-aan-nek race won op zaterdag, 13 juli Sint Nicolaas Heythuysen het OLS 2024 Beekdaelen.

Grote schuttersbelangstelling van Romereis 2025

Wie mee wil naar Rome met de schuttersreis moet zich snel opgeven. In verband met de beschikbaarheid van hotelkamers is opgave gewenst.