Bart Rutten nieuwe vice-federatiepresident Oud Limburgse Schuttersfederatie

De nieuwe vice-federatiepresident Bart Rutten

Tijdens de algemene jaarvergadering van de Oud Limburgse Schuttersfederatie hebben er diverse bestuurswisselingen plaatsgevonden. Bart Rutten (50) uit Kessenich (B) is benoemd tot de nieuwe vicepresident van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie.

 

Bart Rutten is een ware schutter. Hij is vanaf 1980 lid van de schutterij Sint-Martinus Kessenich en maakte deel uit van het winnend OLS-zestal. Bart Rutten is in zijn dagelijks leven regiomanager bij Proteion en kent zodoende ook de Belgische en Nederlandse samenleving.  De 50-jarige Rutten wordt rechterhand van OLS-president Anoesjka Koopmans uit Meijel.

 

Afscheidnemende bestuurders

 

Bij deze jaarvergadering werd er ook afscheid genomen van een drietal federatiebestuurders. De vicepresident, Hubert Brouns nam afscheid en hij was vanaf 2013 verbonden aan het federatiebestuur en werd door de algemene vergadering benoemd tot ere-vicefederatiepresident. Theo Looijmans, die vanaf 2008 de vertegenwoordiger was van de Weerter schuttersbond, werd geprezen voor zijn tomeloze inzet en verdiensten en werd benoemd tot erefederatiebestuurslid. Ook nam Ivo Geebelen afscheid, hij was sinds 2017 de vertegenwoordiger namens bond van schutterijen Maas en Kempen. Hij werd benoemd tot erelid. Deze bestuurders zullen op een passend moment in het zonnetje worden gezet.

 

Herkozen en nieuwe bestuurders

 

De heren Roger Weetjens (Maasvallei), Maarten Dirikx (Lommelse schuttersgilden), Martin Roodink (Berg en Dal), Ria Oomen-Ruijten en Luc Wolters (Stichting Steun aan het schutters- en gildewezen) werden herkozen. De federatiesecretaris, Bernie van Lierop werd ook herkozen in deze functie. Tot nieuwe federatiebestuursleden werden verkozen John van Rooij (Schuttersbond Eendracht maakt Macht Weert) en Firmin Snijkers (bond van schutterijen Maas en Kempen).

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Nieuwsbrief december 2023 verstuurd

De nieuwsbrief van december is verstuurd! Het archief kunt u terugvinden op onze downloadpagina en via de sneltoets op onze home-pagina.

Inschrijvingsportaal OLS 2024 geopend

Het inschrijvingsportaal voor het Oud-Limburgs Schuttersfeest 2024 is geopend in de ledenadministratie voor de secretarissen van de schutterijen die lid zijn van de OLS-Federatie.

Vaardigheidsmedailles OLS-Federatie

De Oud-Limburgse Schuttersfederatie introduceert nieuwe vaardigheidsmedailles voor buksmeesters en commandanten.