Bart Rutten nieuwe vice-federatiepresident Oud Limburgse Schuttersfederatie

De nieuwe vice-federatiepresident Bart Rutten

Tijdens de algemene jaarvergadering van de Oud Limburgse Schuttersfederatie hebben er diverse bestuurswisselingen plaatsgevonden. Bart Rutten (50) uit Kessenich (B) is benoemd tot de nieuwe vicepresident van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie.

 

Bart Rutten is een ware schutter. Hij is vanaf 1980 lid van de schutterij Sint-Martinus Kessenich en maakte deel uit van het winnend OLS-zestal. Bart Rutten is in zijn dagelijks leven regiomanager bij Proteion en kent zodoende ook de Belgische en Nederlandse samenleving.  De 50-jarige Rutten wordt rechterhand van OLS-president Anoesjka Koopmans uit Meijel.

 

Afscheidnemende bestuurders

 

Bij deze jaarvergadering werd er ook afscheid genomen van een drietal federatiebestuurders. De vicepresident, Hubert Brouns nam afscheid en hij was vanaf 2013 verbonden aan het federatiebestuur en werd door de algemene vergadering benoemd tot ere-vicefederatiepresident. Theo Looijmans, die vanaf 2008 de vertegenwoordiger was van de Weerter schuttersbond, werd geprezen voor zijn tomeloze inzet en verdiensten en werd benoemd tot erefederatiebestuurslid. Ook nam Ivo Geebelen afscheid, hij was sinds 2017 de vertegenwoordiger namens bond van schutterijen Maas en Kempen. Hij werd benoemd tot erelid. Deze bestuurders zullen op een passend moment in het zonnetje worden gezet.

 

Herkozen en nieuwe bestuurders

 

De heren Roger Weetjens (Maasvallei), Maarten Dirikx (Lommelse schuttersgilden), Martin Roodink (Berg en Dal), Ria Oomen-Ruijten en Luc Wolters (Stichting Steun aan het schutters- en gildewezen) werden herkozen. De federatiesecretaris, Bernie van Lierop werd ook herkozen in deze functie. Tot nieuwe federatiebestuursleden werden verkozen John van Rooij (Schuttersbond Eendracht maakt Macht Weert) en Firmin Snijkers (bond van schutterijen Maas en Kempen).

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Europese Kampioenschappen Parasport

Tijdens de European Para Championships 2023 zullen 1.500 atleten uit 45 landen strijden om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024...

Gildetrom

In ons Limburgse land is het Limburgs Schutterstijdschrift een fenomeen, maar in Noord-Brabant is dit ook zeker, de Gildetrom: Een kwartaalmagazine met allerlei weetjes van...

Optochtvolgorde Kinjer-OLS

Donderdag, 23 maart vond in Born de infoavond rond het Kinjer-OLS plaats met daarbij de loting van de optochtvolgorde.