Kinjer-OLS

Het Kinjer-OLS is voor het eerst georganiseerd in 2005 bij Sint-Joris Wessem.

Schutterijen en scholen werken samen om 10-, 11- en 12-jarigen uit te leggen wat schutterijen doen en waar het schutterswezen voor staat. Het Kinjer-OLS heeft als doel om kinderen te laten kennismaken met de schutterswereld, dat een onderdeel is van ons cultureel erfgoed.

Door het Kinjer-OLS in te richten zoals een écht Oud-Limburgs Schuttersfeest leren kinderen de schutterij en haar eeuwenoude tradities en gebruiken kennen. Het is dus het kleine broertje van het OLS met een optocht, terreinwedstrijden en een schietwedstrijd. De schoolschutterij die in alle disciplines het grootst aantal punten behaald, wint het Ummeke.

Het Kinjer‐OLS wordt georganiseerd op de dinsdag vóór het Oud-Limburgs Schuttersfeest. Als deze dinsdag valt in de één of twee dagen voor de start van de schoolvakantie in België of Nederland, dan zal het Kinjer‐OLS georganiseerd worden op de tweede donderdag vóór het OLS.

Ummeke

Meer weten?

Op WijSchutterij.com kom je meer te weten over het Kinjer-OLS via tekst, foto's en filmpjes. Natuurlijk zijn ook alle winnaars van het Kinjer-OLS sinds 2005 daar opgelijst.

Uitslagen Kinjer-OLS Meijel 2022

Op dinsdag, 28 juni vond in Meijel het Kinjer-OLS plaats.
De top-3 van alle wedstrijdonderdelen is hier in te zien.

Reglement

Het reglement is terug te vinden op de downloadpagina van deze website. Dit reglement werd mede met de hulp van (oud-)deelnemende scholen en schutterijen van het Kinjer-OLS aangepast na een vruchtbare brainstormsessie op 29 februari 2020 (lees hier de recentste wijzigingen).

Prijzenpakket

Aan het einde van de middag werden de winnaars van de eerste prijzen van deze wedstrijdonderdelen omgeroepen:

  • Beste houding: De Driehoek, Bocholt (na loting);
  • Schietwedstrijd: De Vlieger, Kaulille;
  • Beste yell: De Driehoek, Bocholt;
  • Creatiefste vaandel: Sint Medardus, Wessem; en
  • Creatiefste bordje: Sint-Dionysius, Schinnen.

Voor deze 5 wedstrijdonderdelen ontvingen de scholen een beker. Voor alle andere wedstrijden ontvingen de scholen met de 3 beste uitslagen een oorkonde.

20220628_104757

Ummeke

De winnaar van het Kinjer-OLS, diegene met de meeste punten in alle wedstrijdonderdelen die meetellen voor het Ummeke (zie reglement), was basisschool De Driehoek uit Bocholt.  Samen met hun begeleidende schutterij Sint-Laurentius Bocholt namen zij wisselbeker 't Ummeke in ontvangst.

Terugblik

De optocht is terug te bekijken via L1 TV en de website van OLS2022 toont een kleurrijk beeldverslag.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op