Kinjer-OLS

Het Kinjer-OLS is voor het eerst georganiseerd in 2005 bij Sint-Joris Wessem.

Schutterijen en scholen werken samen om 10-, 11- en 12-jarigen uit te leggen wat schutterijen doen en waar het schutterswezen voor staat. Het Kinjer-OLS heeft als doel om kinderen te laten kennismaken met de schutterswereld, dat een onderdeel is van ons cultureel erfgoed.

Door het Kinjer-OLS in te richten zoals een écht Oud-Limburgs Schuttersfeest leren kinderen de schutterij en haar eeuwenoude tradities en gebruiken kennen. Het is dus het kleine broertje van het OLS met een optocht, terreinwedstrijden en een schietwedstrijd. De schoolschutterij die in alle disciplines het grootst aantal punten behaald, wint het Ummeke.

Het Kinjer‐OLS wordt georganiseerd op de dinsdag vóór het Oud-Limburgs Schuttersfeest. Als deze dinsdag valt in de één of twee dagen voor de start van de schoolvakantie in België of Nederland, dan zal het Kinjer‐OLS georganiseerd worden op de tweede donderdag vóór het OLS.

Ummeke

Meer weten?

Op WijSchutterij.com kom je meer te weten over het Kinjer-OLS via tekst, foto's en filmpjes. Natuurlijk zijn ook alle winnaars van het Kinjer-OLS sinds 2005 daar opgelijst.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op