Nieuws

Vacature federatiepenningmeester

De federatiepenningmeester, Peter Berben, heeft te kennen gegeven zijn functie beschikbaar te stellen met ingang van de algemene ledenvergadering van 2 maart 2024 en daardoor komt er een vacature voor de functie van penningmeester.

Lees meer

Wedstrijddeelnames OLS 2024 Beekdaelen

Inschrijven voor de wedstrijden op het OLS 2024 Beekdaelen was mogelijk tot de 1ste dinsdag van februari. Dat is ieder jaar zo. En toch… 

Lees meer

Schintaler bekendgemaakt tijdens OLS-loting Beekdaelen

Zaterdag 29 juni zetten de Schintaler, Bieske en DJ Jorn Lucassen de feesttent van het OLS Beekdaelen op zijn kop. De online kaartverkoop is inmiddels gestart. Dit werd bekendgemaakt tijdens de loting van de optochtvolgorde, waar dit jaar op zondag 7 juli 134 schutterijen deelnemen.

Lees meer

Optochtvolgorde OLS 2024

Donderdag, 28 maart vond in Kasteel Doenrade de loting van de optochtvolgorde van het OLS 2024 Beekdaelen plaats.

Lees meer

De 71e jaargang voor de Gildetrom

De Gildetrom is het kwartaalmagazine, boordevol nieuws en wetenwaardigheden van de Noord-Brabantse federatie van Schuttersgilden. Zeg maar het Limburgs Schutterstijdschrift van Noord-Brabant. Nu verscheen alweer de eerste editie in de 71e jaargang en nu leest u o.a.:

Lees meer

Terugblik loting Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen

Donderdag 21 maart heeft onder toeziend oog van de OLS-Federatie de loting van het Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen plaatsgevonden.

Lees meer

Cultuureducatie

Zoals eerder aangekondigd, is cultuurontwikkelaar Lokaal C in samenwerking met het Limburgs Schutterij Museum en onderwijsdeskundigen in de slag om een lespakket gereed te maken. Ook de jeugdcommissie van de OLS-Federatie is bij deze plannen betrokken. Met dit lespakket kunnen zo dadelijk alle schutterijen lokaal aan de slag om een gastles op de basisschool te verzorgen.

Lees meer

Vereniging van OLS-Buksmeesters

Zaterdag 16 maart 2024 vond de algemene jaarvergadering plaats van de vereniging OLS-Buksmeesters, bijgaande de presentatie.

Lees meer

Draagwijzer onderscheidingen

Bij Limburgse schutterijen worden gedenkwaardige momenten, eervolle prestaties en verdiensten vereeuwigd en gewaardeerd in de vorm van onderscheidingen. Om het dragen van deze onderscheidingen uniform te laten gebeuren, is een draagwijzer opgesteld.

Lees meer

Wat een prachtige en unieke editie

Een grote chapeau voor de redactieraad van het Limburgs Schutterstijdschrift. Dit tijdschrift is niet weg te denken binnen het Limburgse schutters- en gildewezen en elk kwartaal bruist deze uitgave weer van het vele schuttersnieuws binnen de Oud-Limburgse Schuttersfederatie, de schuttersbonden en de schutterijen in beide Limburgen. In dit nummer leest u o.a.:

Lees meer