Nieuws

Europese Kampioenschappen Parasport

Tijdens de European Para Championships 2023 zullen 1.500 atleten uit 45 landen strijden om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

Lees meer

Gildetrom

In ons Limburgse land is het Limburgs Schutterstijdschrift een fenomeen, maar in Noord-Brabant is dit ook zeker, de Gildetrom: Een kwartaalmagazine met allerlei weetjes van de federatie van Noord-Brabantse schuttersgilden.

Lees meer

Optochtvolgorde Kinjer-OLS

Donderdag, 23 maart vond in Born de infoavond rond het Kinjer-OLS plaats met daarbij de loting van de optochtvolgorde.

Lees meer

Cursus Commandant op de weg, Nieuwe exercitie 2023

De opleidingscommissie van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie kondigt een nieuwe cursus aan. Bij voldoende deelnemers start op zondag, 16 april de cursus ‘Commandant op de weg, Nieuwe exercitie’.

Lees meer

Schutterstijdschrift

Wat kunnen we weer trots zijn op de redactieraad van het Limburgs Schutterstijdschrift. Nummer 138 van maart 2023 kent weer 48 pagina’s vol met schuttersnieuws uit geheel Nederlands en Belgisch Limburg. Jullie lezen in deze editie o.a.

Lees meer

Informatieavond subsidiemogelijkheid provincie Nederlands-Limburg

De provincie Nederlands-Limburg heeft in 2022 een subsidieregeling in het leven geroepen om het schutters- en gildewezen financieel te ondersteunen bij vernieuwende en innovatieve projecten.

Lees meer

Optochtvolgorde OLS 2023

Dinsdag, 7 maart vond in Born de loting van de optochtvolgorde van het OLS plaats.

Lees meer

Bart Rutten nieuwe vice-federatiepresident Oud Limburgse Schuttersfederatie

Tijdens de algemene jaarvergadering van de Oud Limburgse Schuttersfederatie hebben er diverse bestuurswisselingen plaatsgevonden. Bart Rutten (50 jaar) uit het Belgisch-Limburgse Kessenich is benoemd tot de nieuwe vicepresident van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie.

Lees meer

Rembrandt en de OLS-Federatie ontmoeten elkaar!

Wie in eerste instantie denkt aan Rembrandt, denkt waarschijnlijk ook meteen aan de ‘Nachtwacht’, maar het schilderij ‘de Vaandeldrager’ is ook wereldberoemd en is mede aangekocht door de Nederlandse Staat, de Vereniging Rembrandt en het Rijksmuseum Fonds, die de vraagprijs van 175 miljoen bekostigden. Sinds de komst naar Nederland is de ‘vaandeldrager’ begonnen aan een tour, waarbij hij nu is aanbelandt in Limburg. Vanuit Limburg gaat het schilderij naar Groningen om vervolgens in het Rijksmuseum te komen hangen.

Lees meer

In Memoriam: Pater Herman Bergsma

Schutterij St. Barbara Tungelroy rouwt om het heengaan van pater Herman Bergsma C.Ss.R. De redemptorist werd op 3 april 1934 geboren in Oldenzaal. Hij was van 1997 tot 2005 pastoor in Tungelroy. Uit hoofde van dit ambt werd hij geestelijk adviseur van de schutterij.

Lees meer