Nieuws

De Gildetrom

Zoals wij in Limburg het Limburgs Schutterstijdschrift kennen, kent Noord-Brabant de Gildetrom. Onlangs verscheen alweer de 4e editie in de 68e jaargang. De contacten onderling tussen Limburg en Noord-Brabant worden intensiever, mede ook dankzij de Europese schutterskoning en wilt u meer weten, kijk eens op www.degildetrom.nl

Lees meer

Schutterstijdschrift

De redactieraad van het Limburgs Schutterstijdschrift heeft weer een wereldprestatie geleverd. Weer 56 pagina’s vol schuttersnieuws uit Limburg ontvangen en in dit nummer kunnen jullie o.a. lezen:

Lees meer

Inschrijven voor OLS 2022 te Meijel

Inschrijven voor het Oud-Limburgs Schuttersfeest in Meijel is mogelijk tot dinsdag, 1 februari 2022.

Lees meer

De kracht van Limburg

Het dagelijks federatiebestuur heeft pas geleden gesproken met de organisatie van ‘de Kracht van Limburg’. De kracht van Limburg is het versterken van de Limburgse vitaliteit.

Lees meer

Woord van de federatiesecretaris

Het jaar 2021 loopt op zijn einde en niemand verwacht dat onze samenleving nog immer in de greep was van de Covid’19 pandemie en natuurlijk begrijp ik ook dat deze pandemie een grote impact heeft op ieders leven.

Lees meer

Investituur Orde van de Rode Leeuw 2022 uitgesteld

Op zondag 23 januari 2022 zou de investituur van de Soevereine Orde van de Rode Leeuw en de Heilige Sebastianus plaatsvinden bij de schutterij Sint Mathias & Sint Cornelius in Posterholt.

Lees meer

Verlenging wapenverlof en/of EVP

Om het wapenverlof en de Europese-vuurwapenpas te verlengen dienen nog 2 plaatsen voor de verlening vrij te zijn. Dit omdat 2 plaatsen nodig zijn om 2021 en 2022 bij te schrijven.

Lees meer

Afgelasting verdere activiteiten

Het dagelijks federatiebestuur heeft besloten om tot januari alle vergaderingen en bijeenkomsten af te gelasten.

Lees meer

Cursussen opgeschort

Door de verstrengde covid-maatregelen in Nederland worden een aantal cursussen opgeschort.

Lees meer

Overlijden Bèr Heijlen

Op 12 november is op 74-jarige leeftijd Bèr Heijlen overleden, secretaris/penningmeester van schutterij Sint Barbara Tungelroy. De verslagenheid onder de leden van de schutterij is immens.

Lees meer