Nieuws

Beperken waterschade aan archief

Omdat wij niet kunnen inschatten of het hoge water ook consequenties heeft voor jullie immaterieel erfgoed willen we jullie vragen of jullie ons kunnen laten weten of jullie erfgoed negatieve gevolgen ondervindt van het hoge water. Daarnaast willen we ook heel graag weten of en zo ja hoe we jullie bij de ontstane situatie kunnen ondersteunen.

Lees meer

Nieuwsbrief in spam-folder

Komen e-mailberichten met de nieuwsbrieven van de OLS Federatie in jouw spam-folder terecht?

Lees meer

Inbraak Venrayse schutterij

Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray is het slachtoffer geworden van een grote inbraak in haar schuttersgebouw. Sint Jan en de politie willen iedereen oproepen om uit te kijken naar het mogelijk aanbieden van deze geweren aan schutterijen.

Lees meer

Meld je nu aan voor de SjöttersQuiz

We gaan een heuse SjöttersQuiz spelen! Deze gaat door op zaterdag, 24 juli en iedereen in de BEIDE LIMBURGEN kan vanuit thuis meespelen. Voor leden van de schutterij, maar natuurlijk ook voor andere liefhebbers.

Lees meer

Basiscursus commandant nieuwe exercitie 2021/2022

Bij voldoende deelnemers start op 7 november de ‘Basiscursus Commandant Nieuwe Exercitie’. Inschrijven kan via de secretaris van uw schutterij tot 1 november 2021.

Lees meer

Ger Koopmans en Hubert Brouns stoppen na het OLS in Meijel

Gisteren tijdens de jaarvergadering in Heel kondigde onze federatiepresident Ger Koopmans het nieuws aan dat vicepresident Hubert Brouns en hijzelf op zoek gaan naar opvolgers. Vandaag heeft Ger Koopmans dit nieuws verder naar buiten gebracht.

Lees meer

Vernieuwde website in de lucht

Afgelopen voorjaar is de automatiseringscommissie aan de slag geweest om de website van de OLS Federatie in een nieuw jasje te steken. Ook de nieuwsbrieven zullen vanaf heden een andere look and feel hebben.

Lees meer

Aankondiging jaarvergadering vereniging van OLS Buksmeesters

De jaarvergadering van de vereniging van OLS Buksmeesters zal gehouden worden in Heel op zaterdag 23 oktober 2021 om 14u. Tijdens deze vergadering zal iemand van Team Korpscheftaken, eenheid Limburg, een presentatie geven over de relatie tussen Wet wapens en munitie (WWM) en de schutterijen.

Lees meer

Cursus oude exercitie 2021/2022

Bij voldoende deelnemers start op 7 november de cursus ‘Oude exercitie’. Inschrijven kan via de secretaris van uw schutterij. Deze kan tot 1 november 2021 de aanmelding en betaling uitvoeren via de ledenadministratie.

Lees meer

Puzzel rondom het schutters- en gildewezen

Tijdens de corona tijd is er een ware rage ontstaan in het maken van legpuzzels. Met name de “Jan van Haasteren” puzzels waren erg in trek.

Lees meer