Nieuws

Nieuwsbrief december 2023 verstuurd

De nieuwsbrief van december is verstuurd! Het archief kunt u terugvinden op onze downloadpagina en via de sneltoets op onze home-pagina.

Lees meer

Inschrijvingsportaal OLS 2024 geopend

Het inschrijvingsportaal voor het Oud-Limburgs Schuttersfeest 2024 is geopend in de ledenadministratie voor de secretarissen van de schutterijen die lid zijn van de OLS-Federatie.

Lees meer

Vaardigheidsmedailles OLS-Federatie

De Oud-Limburgse Schuttersfederatie introduceert nieuwe vaardigheidsmedailles voor buksmeesters en commandanten.

Lees meer

Nieuwe onderscheidingen OLS-Federatie

De Oud-Limburgse Schuttersfederatie introduceert een aantal nieuwe onderscheidingen.

Lees meer

Aanpassingen ledenadministratie 2023

In de ledenadministratie zijn voor de secretarissen van schutterijen en bonden dit najaar enkele nieuwe functionaliteiten ingebouwd.

Lees meer

Nieuwe juryleden van harte welkom

Het aanvullen van ons bestaande jurykorps is nog steeds van groot belang. Daarom wordt ook in 2024 een jurycursus georganiseerd om nieuwe juryleden op te leiden. Centraal in de opleidng staat het correct en objectief beoordelen en de juiste toepassing van normenkennis in de praktijk.

Lees meer

Allerheiligen/Hubertusdag / Huldiging jubilarissen 2023

Zondagmorgen 29 oktober begon de dag met een viering van Allerheiligen en de naamdag van Sint Hubertus met een heilige mis. s ’Middags werden de jubilarissen van 2023 gehuldigd in het Sjuttershoehs.

Lees meer

Schutterij Sint Hubertus Beringe 100 jaar

1923, de parochie Beringe bestaat nog niet, wel staat er sinds 1921 een lagere school in Beringe. Ook is er sinds1921 een Soos, een vriendenkring, actief in Beringe. Enkele mensen komen bij bakkerij Pubben bij elkaar om in Beringe een schutterij op te richten.

Lees meer

Workshop Belgische buksmeesters

Op zaterdag, 28 oktober was er in het schutterslokaal van Sint-Martinus Kessenich een bijeenkomst voor Belgische buksmeesters.

Lees meer

Opslag kruit in Nederland

Hierna volgt een nieuwsbericht dat de Nederlandse buksmeesters die thuis kruit opslaan, aangaat. De voorschriften voor de opslag van los kruit aan huis worden momenteel nog geregeld in de milieuwetgeving. Vanaf 1 januari 2024 wordt dit vervangen door de nieuwe Omgevingswet en het Besluit activiteiten leefomgeving.

Lees meer