Tentoonstelling de Huzaren von Glasenapp  

Deze tentoonstelling is gewijd aan het 25-jarig bestaan van de re-enactmentgroep Tegelse Huzaren von Glasenapp. De collectie is grotendeels ter beschikking gesteld door 'Husaren-Oberst' Frank Poeth uit Tegelen. Hij is de expert op dit gebied en bovendien een persoon die met intensief knutselwerk ook miniaturen heeft gemaakt van kasteel Holtmühle en twee veldslagen waarbij de Tegelse huzaren een rol speelden. Blikvanger is een huzaar in zijn achttiende-eeuwse uniform, compleet met zijn paard, in combinatie met een infanterist van het regiment Von Hardenberg.

Initiatiefnemer Frank Poeth heeft recent met drs. Marcel Dings een uitgebreid en rijk geïllustreerd boekwerk over de Huzaren von Glasenapp gepubliceerd. Het boek is ook in het museum verkrijgbaar.

Deze tentoonstelling loopt t/m 28 augustus 2022.

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Op de najaarvergadering van de OLS-Federatie is besproken dat de OLS-Federatie en de Jeugdcommissie een jeugdbestuur wil samenstellen uit enthousiaste schutters tot en met 16...

Kinjer-OLS Beekdaelen

Nu voor dit jaar de inschrijving is gesloten, laten wij weten dat er dit jaar 34 schoolschutterijen deelnemen aan het Kinjer-OLS Beekdaelen.

Cursus Commandant op de weg, Nieuwe exercitie 2024

Bij voldoende deelnemers start op 24 maart de cursus 'Commandant op de weg, Nieuwe exercitie’.