Tentoonstelling de Huzaren von Glasenapp  

Deze tentoonstelling is gewijd aan het 25-jarig bestaan van de re-enactmentgroep Tegelse Huzaren von Glasenapp. De collectie is grotendeels ter beschikking gesteld door 'Husaren-Oberst' Frank Poeth uit Tegelen. Hij is de expert op dit gebied en bovendien een persoon die met intensief knutselwerk ook miniaturen heeft gemaakt van kasteel Holtmühle en twee veldslagen waarbij de Tegelse huzaren een rol speelden. Blikvanger is een huzaar in zijn achttiende-eeuwse uniform, compleet met zijn paard, in combinatie met een infanterist van het regiment Von Hardenberg.

Initiatiefnemer Frank Poeth heeft recent met drs. Marcel Dings een uitgebreid en rijk geïllustreerd boekwerk over de Huzaren von Glasenapp gepubliceerd. Het boek is ook in het museum verkrijgbaar.

Deze tentoonstelling loopt t/m 28 augustus 2022.

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Sint Elisabeth Stokkem wint het Limburgs Damesschuttersfeest

Het Limburgs Damesschuttersfeest werd georganiseerd door de schutterij Sint Antonius Nederweert. Zondag 18 september vond de optocht plaats en door de extreem slechte weersomstandigheden werd...

Eerste verlofaanvragen weer mogelijk

Met ingang van 23 september 2022 is de Regeling wapens en munitie gewijzigd, waardoor nieuwe verlofaanvragen weer door de politie in behandeling kunnen worden genomen.

Cursus nieuwe exercitie 2022/2023

Bij voldoende deelnemers start op zondag, 6 november 2022 de cursus ‘Nieuwe exercitie’. Inschrijven kan via de secretaris van uw schutterij. Deze kan tot 1...