De Vaandeldrager (Rembrandt) komt naar Limburg toe!

 

De Vaandeldrager (1636) van Rembrandt werd eind januari 2022 aangekocht door de Nederlandse Staat met steun van de Vereniging Rembrandt en het Rijksmuseum Fonds. en het schilderij maakt een rondreis door Nederland. De rondreis door Nederland wordt mogelijk gemaakt door het Rijksmuseum, de Vereniging Rembrandt en de VriendenLoterij. Het wereldberoemde schilderij, de ‘Vaandeldrager’ van Rembrandt trekt door geheel Nederland en in maart 2023 is deze te zien in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

De vaandeldrager en de Oud Limburgse Schuttersfederatie zijn natuurlijk aan elkaar verbonden en hebben wij namens de Oud Limburgse Schuttersfederatie het initiatief genomen om hier onze medewerking aan te verlenen en hebben wij jullie hulp nodig:

 

  • Op zaterdag 11 februari 2023 om 11:00 uur zoeken wij minimaal 15 vaandeldragers, die op de Rakettoren bij het Bonnefantenmuseum op de foto willen om deze te gebruiken voor een uitgebreide PR-Campagne om de komst van het schilderij te promoten. Aanmelden tot vrijdag 10 februari 2023 via olsfederatie@olsfederatie.com. Wij verzamelen op zaterdagmorgen om 10:30 uur aan de achterzijde van het Bonnefantenmuseum, Avenue Ceramique 250, 6221 KX Maastricht. Let op compleet in het schuttersuniform.

De Rakettoren in Maastricht is het decor van onze foto op zaterdag 11 februari 2023.
  • Vrijdagavond 10 maart 2023 zal de Oud Limburgse Schuttersfederatie een bijdrage leveren aan de opening van de tentoonstelling en hiervoor verzoeken wij om jullie aan te melden om deze avond (18:00 uur tot 23:00 uur, inclusief bezichtiging van het museum) aanwezig te zijn:

 

  • Zoveel mogelijk vaandeldragers (inclusief begeleiding eventueel);
  • Vendelgroep(en): of vendeliers;
  • Volledige schutterij;
  • Deelnemers van het collective tamboerkorps;
  • Individuele schutters (in het schuttersuniform) natuurlijk, zodat we kunnen laten zien wat het schutters- en gildewezen voor ons betekent.

De Oud Limburgse Schuttersfederatie dat zijn we samen,

toon je bij het Bonnefantenmuseum en ben erbij!

 

De werkgroep Paul Roberts, Luc Wolters en Bernie van Lierop

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Op de najaarvergadering van de OLS-Federatie is besproken dat de OLS-Federatie en de Jeugdcommissie een jeugdbestuur wil samenstellen uit enthousiaste schutters tot en met 16...

Kinjer-OLS Beekdaelen

Nu voor dit jaar de inschrijving is gesloten, laten wij weten dat er dit jaar 34 schoolschutterijen deelnemen aan het Kinjer-OLS Beekdaelen.

Cursus Commandant op de weg, Nieuwe exercitie 2024

Bij voldoende deelnemers start op 24 maart de cursus 'Commandant op de weg, Nieuwe exercitie’.