Project de Vaandeldrager

Bronvermelding: DVHN

Wie kent niet het wereldberoemde schilderij ‘De Vaandeldrager van Rembrandt’; Dit schilderij is op een Nederlandse rondreis en zal van vrijdag 02 maart t/m 30 maart 2023 te zien zijn in het Bonnefantenmuseum in Maastricht. En wie ‘vaandeldrager’ zegt, zegt natuurlijk schutterij en dit is ook de redenen geweest waarom de Oud Limburgse Schuttersfederatie contact heeft gezocht met het Bonnefantenmuseum om een verdere samenwerking te bespreken. De werkgroep bestaande uit Paul Roberts, Luc Wolters en Bernie van Lierop, zijn volop bezig om dit evenement te organiseren en hebben jullie hulp hierbij nodig en kunnen (Onder voorbehoud) het volgende programma presenteren en jullie medewerking vragen;

 

  • Op zaterdag 11 februari 2023 om 11:00 uur willen wij minimaal 15 vaandeldragers (In schuttersuniform en met vaandel) in het Bonnefantenmuseum ontvangen worden om foto’s te maken voor de public-relations-actie, dier er daarna gaat volgen. Dit wordt een foto op een unieke locatie op een kleinere hoogte (Hoogtevrees is volgens de bekenden hier bij niet van toepassing. U kunt zich vast aanmelden hiervoor via secr.olsfederatie@olsfederatie.com,. We verwachten dat we circa 1 uur hiervoor nodig hebben om deze reportage af te ronden.
  • Op vrijdag 10 maart 2023 gaan we deze tentoonstelling openen met zo veel mogelijk vaandeldragers, commandanten en koningsparen en minimaal één volledige schutterij en één vendelgroep. We trekken vanaf het provinciehuis naar het Bonnefantenmuseum, met de genodigden in ons midden en bij het bordes van het museum vormen we een erehaag en wordt de vendelgroet overgebracht;
  • Op de imposante trappen van het Bonnefantenmuseum flankeren links en rechts schutters de weg naar de eerste verdieping, waar het prachtige schilderij wordt tentoongesteld. In een prachtige ambiance van vaandels, schutters, de bewaking van het schilderij door echte vaandeldragers wordt dit een ongekende mogelijkheid om het schutters- en gildewezen te presenteren, maar daarvoor hebben wij jullie hulp nodig. Maar hier is nog meer, want iedereen krijgt ook de mogelijkheid om een minastuur-vaandel te ontwerpen en u kunt daarmee ook niet in de prijzen vallen en een uniek cadeau winnen;
  • Op zaterdag 25 maart 2023, wanneer ook het museum vor iedereen toegankelijk is vanuit de Vriendenloterij gaan we ons wederom presenteren. Wij marcheren met een unieke tocht vanuit het provinciehuis naar het Bonnefantenmuseum en maken deze dag tot een onvergetelijke schuttersdag. We zijn hiervoor op zoek naar schutterijen, vaandeldragers, koningsparen, kortom iedereen is van harte welkom om in het schuttersuniform ons te presenteren. Wij zijn in het bijzonder op zoek naar vendelgroepen, die ook op deze dag het vendelprogramma kunnen presenteren.
  • Deze genoemde data zijn onder voorbehoud van de definitieve vaststelling van het programma. Wij gaan u veelvuldig hierover berichten, maar maak uw schutterijen vast warm voor deze dag en meldt jullie aan via secr.olsfederatie@olsfederatie.com.

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Nieuwsbrief december 2023 verstuurd

De nieuwsbrief van december is verstuurd! Het archief kunt u terugvinden op onze downloadpagina en via de sneltoets op onze home-pagina.

Inschrijvingsportaal OLS 2024 geopend

Het inschrijvingsportaal voor het Oud-Limburgs Schuttersfeest 2024 is geopend in de ledenadministratie voor de secretarissen van de schutterijen die lid zijn van de OLS-Federatie.

Vaardigheidsmedailles OLS-Federatie

De Oud-Limburgse Schuttersfederatie introduceert nieuwe vaardigheidsmedailles voor buksmeesters en commandanten.