Europese Kampioenschappen Parasport: vrijwilligers gezocht!

 

Tijdens de European Para Championships 2023 zullen 1.500 atleten uit 45 landen strijden om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs in 10 verschillende (olympische) para-sporten, waaronder de schietsport (Luchtgeweer en Luchtpistool). Voor Nederland zal parasportschutter Joep van Lankveld uit de Nationale Selectie Geweer hieraan deelnemen, en mogelijk volgen er meer kandidaten.

In week twee van de Europese Kampioenschappen Parasport 2023 (voor sporters met een lichamelijke en/of visuele beperking) in Ahoy-Rotterdam, namelijk van dinsdag 15 augustus tot zondag 20 augustus, staat de schietsport op het programma De organisatie daarvan ligt in handen van de ervaren KNSA-officials Ben Sellies en Carola Harteveld.

Zij zoeken daarvoor echter nog medewerkers die hierbij willen assisteren. U als sportschutter c.q. -kaderlid, kunt een belangrijke bijdrage leveren aan het onderdeel schietsport en het evenement tot een succes maken. Zonder vrijwilligers is het organiseren van het schietsport-onderdeel niet mogelijk!

Wat kunt u verwachten wanneer u wordt ingezet als vrijwilliger bij dit evenement?

 

  • U ontmoet veel nieuwe mensen en krijgt een uniek kijkje achter de schermen
  • U ontvangt een kledingpakket
  • U kunt gratis eten en drinken tijdens het evenement

 

Interesse?
Stuur dan uw gegevens naar het e-mailadres ek2023@svmartini.nl en u hoort zo snel mogelijk nader over dit unieke sportevenement!

Voor het eerst worden deze continentale kampioenschappen voor verschillende parasporten gelijktijdig  georganiseerd op één plek. Hoofdlocatie is het alom bekende Rotterdam-Ahoy.  Dit multi-sportevenement wordt een vast onderdeel van de parasport-kalender, en zal elke vier jaar terugkeren in een grote Europese stad. Van dinsdag 8 tot zondag 20 augustus 2023 is dus de allereerste editie in Rotterdam. Andere sporten in dit multi-sportevenement zijn: Para Handboogschieten, Para Badminton, Boccia, Para Wielrennen, Goalball, Judo, Para Taekwondo, Rolstoelbasketbal en Rolstoeltennis.

Wilt u op de hoogte blijven, volg dan EPC2023 op social media: @EuroParaChamps en/of de website: https://europeanparachampionships.com/nl/

 

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Kijkdoos voor kids

Op de Do2 pagina kan je tips terugvinden voor jouw schutterij om toe te passen. Hierbij presenteren wij een kijkdoos voor de jeugdige schutter.

Helden van het OLS

Vanaf vandaag wordt via streekomroep ZO-nieuws een nieuwe serie gepresenteerd over markante personen in en rond de schutterswereld in Beekdaelen. De serie wordt gemaakt in...

Schietboomindeling en planning terreinwedstrijden OLS 2024 Beekdaelen

Hierna treft u de schietboomindeling en een opsomming aan van alle deelnemers die hebben ingeschreven voor deelname aan de wedstrijden op het OLS-wedstrijdterrein.