Laden Evenementen

Dag van de schutterijmuziek

07/11/2021 @ 14:00 - 18:00

Zondag 7 november 2021 zullen de jeugd- en muziekcommissie de ‘dag van de schutterijmuziek’ organiseren. Het is inmiddels een vast gegeven. De eerste zondag van november staat in het teken van de Schutterijmuziek.

Voor het 4e jaar op rij wordt deze dag georganiseerd door de muziekcommissie van de Oud Limburgse Schuttersfederatie. Diverse muziekkorpsen van even zoveel schutterijen presenteren hun muzikale klanken als ambassadeurs voor hun muziekstijl. Geen wedstrijd, maar passie in het maken van muziek.

Afgelopen jaar vond de dag van de Schutterijmuziek noodgedwongen online plaats. Er was voor de meeste deelnemers zelfs geen tijd meer om nieuwe opnames te maken door de snelle opeenvolging van strengere maatregelen.

Dit jaar gaan we andersom te werk. We gaan uit van een digitaal evenement. De deelnemers wordt gevraagd in de loop van de zomer opnames te maken van hun presentatie. Deze zullen dan op de eerste zondag van november worden gepresenteerd. Als de situatie het toelaat, dan zullen de optredens live vanuit het Limburgs Schutterij Museum worden uitgezonden. In het meest gunstige geval zijn er bij deze optredens ook weer toeschouwers welkom.

Hoe dan ook zullen de klanken van onze cultuur deze dag te horen zijn.

Dag van de Schutterijmuziek. 7 november 2021

Oud limburgs schuttersfederatie