Het langverwachte internationale verbroederingstreffen

 

Voor de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray is het een voorrecht om op zondag 24 april 2022 eindelijk het internationale verbroederingstreffen te mogen organiseren. Het Venrayse centrum en zeker het Schouwburgplein worden deze dag omgetoverd in een muziekarena om de internationale verbroedering met elkaar te vieren. De dag staat in het teken van muziek, het cultureel historisch erfgoed, funshoppen, kortom volop genieten in het centrum van Venray.

 

Oorsprong

 

In 2019 vierden we allemaal de 75-jaarse vrijheid en vanuit de provincie Limburg werden talrijke evenementen georganiseerd om de 75-jaarse vrijheid te vieren. Een van de slotevenementen zou het internationale verbroederingstreffen worden in maart 2019, maar niemand kon vermoeden dat de gehele wereld in de greep werd genomen door een wereldwijde coronapandemie, die de organisatie van een dergelijk evenement onmogelijk maakte. Na drie nieuwe organisatiepogingen is het voornemen nou om dit evenement te organiseren op zondag 24 april 2022. Dit zal minder grootschalig gebeuren dan oorspronkelijk in de planning, omdat showkorpsen, schutterijen en -gilden en zangkoren niet in de gelegenheid waren om intensief te repeteren en shows in te studeren en defensie ook de ‘Tour of Freedom in Concert’ niet meer uitvoert, maar de schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray, is er onder leiding van voorzitter Bernie van Lierop toch in geslaagd om een volwaardig programma aan de Limburgse bevolking te kunnen aanbieden.

 

Koopzondag, Streetparade en de Taptoe

De dag staat van 12.00 uur tot 18.00 uur in het teken van verbroedering en dit gecombineerd met een koopzondag en de Living Statue (Levende standbeelden). Op het Schouwburgplein is het festivalterrein, waarvan 12.00 uur tot 18.30 uur muzikale optredens gaan plaatsvinden. Één van de hoogtepunten is om 14.00 uur de streetparade, wanneer 20 schuttersgilden en showkorpsen door het centrum van Venray trekken met het defilé op het Schouwburgplein, waarna om 15:00 uur  de Taptoe zal beginnen met topshowkorpsen, zo zal de Drumfanfare ESKA uit Bemmel en de Mallet-percussionband-drumband Rhenen met de fabuleuze zangeres Esther Gijsbertsen naar het succes van 2019 weer in Venray terugkeren en de Drumband Jong Leven Gerwen, Showkorps KDO Groessen en het Jachthoornkorps Garde Jagers zullen het taptoedeelnemersveld complementeren. De Venrayse groep Slipstream zal deze dag muzikaal beëindigen.

 

Dankbaar aan de gemeenschap

De Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray is de gemeenschap dankbaar. Na de afschuwelijke inbraak op de schuttersweide in 2020, zat de schutterij in zak en as en door de opgestarte crowdfundingactie, kon de schutterij weer werken aan een herstel van het instrumentarium, overigens een proces wat nog immer loopt. Voorzitter Bernie van Lierop; ‘De actie heeft aangetoond hoe de schutterij wordt gewaardeerd in de Venrayse gemeenschap. Wij zijn dankbaar en daarom bieden wij ook de Limburgse bevolking dit evenement aan zonder entree te heffen, onze dank is groot’.

De komende weken zult u meer informatie vernemen, maar noteer deze datum vast in uw agenda: Zondag 24 april 2022 van 12.00 uur tot 18.30 uur het Internationaal Verbroederingstreffen in het centrum van Venray.

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Juryformulieren OLS 2024 Beekdaelen

Op het OLS 2024 Beekdaelen worden tijdens de optocht- en schoonheidswedstrijden nieuwe juryformulieren gebruikt.

Het Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen presenteert: Ummeke!

Het Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen presenteert een eigen lied “Ummeke”, dat vanaf nu te beluisteren is op alle grote streamingsdiensten.

Consumptieprijs OLS

De consumptieprijs OLS 2024 is bekend. Normaal gesproken wordt deze bekendgemaakt tijdens de ALV in het voorjaar.