In Memoriam: Pater Herman Bergsma

In Memoriam: Pater Herman Bergsma

 

Schutterij St. Barbara Tungelroy rouwt om het heengaan van pater Herman Bergsma C.Ss.R. De redemptorist werd op 3 april 1934 geboren in Oldenzaal. Hij was van 1997 tot 2005 pastoor in Tungelroy. Uit hoofde van dit ambt werd hij geestelijk adviseur van de schutterij. Maar daar bleef het niet bij, hij werd ook actief lid.

 

Bij alle activiteiten van de schutterij probeerde hij aanwezig te zijn, zo ook bij de schuttersfeesten. Ook tijdens zijn emeritaat. Voor alle verdiensten voor het schutterswezen ontving hij het EGS-kruis van verdiensten in zilver.

 

Vorig jaar werd hij ernstig ziek, maar hij bleef grote interesse tonen voor het wel en wee van onze vereniging. Zelfs een week voor zijn overlijden in het hospice in Weert wenste hij alle schuttersvrienden het beste toe en een mooie feestavond, 24 februari. Hij zou hier gehuldigd worden voor 25 jaar lid van de OLS-federatie, maar diezelfde avond vertrok hij naar zijn Hemels Jeruzalem.

 

Zijn verbondenheid met Tungelroy bleek uit zijn wens om er begraven te worden. En zo zal zijn graf een blijvende herinnering zijn aan een pastoor die zich zo thuis voelde binnen de Tungelroyse geloofsgemeenschap en schutterij.

 

Beschermheer, bestuur en leden schutterij Sint Barbara Tungelroy

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Peter Willekens voorzitter OLS 2024 Nederweert

Op zaterdag 8 juli 2023 won Schutterij Sint Antonius Nederweert na een zinderende finale het Oud Limburgs Schuttersfeest in Born. Het zestal en de schutterij...

Receptie winnaars Oud-Limburgs Schuttersfeest

Bestuur en leden der Schutterij Sint Antonius Nederweert nodigen jullie van harte uit voor de receptie ter gelegenheid van het winnen van het Oud-Limburgs Schuttersfeest.

Basiscursus buksmeester 2023 volzet

Inschrijvingen voor de cursus van 2023 die niet kunnen worden geplaatst, worden automatisch op de reservelijst gezet of doorgeschoven naar de cursus van 2024.