In Memoriam: Pater Herman Bergsma

In Memoriam: Pater Herman Bergsma

 

Schutterij St. Barbara Tungelroy rouwt om het heengaan van pater Herman Bergsma C.Ss.R. De redemptorist werd op 3 april 1934 geboren in Oldenzaal. Hij was van 1997 tot 2005 pastoor in Tungelroy. Uit hoofde van dit ambt werd hij geestelijk adviseur van de schutterij. Maar daar bleef het niet bij, hij werd ook actief lid.

 

Bij alle activiteiten van de schutterij probeerde hij aanwezig te zijn, zo ook bij de schuttersfeesten. Ook tijdens zijn emeritaat. Voor alle verdiensten voor het schutterswezen ontving hij het EGS-kruis van verdiensten in zilver.

 

Vorig jaar werd hij ernstig ziek, maar hij bleef grote interesse tonen voor het wel en wee van onze vereniging. Zelfs een week voor zijn overlijden in het hospice in Weert wenste hij alle schuttersvrienden het beste toe en een mooie feestavond, 24 februari. Hij zou hier gehuldigd worden voor 25 jaar lid van de OLS-federatie, maar diezelfde avond vertrok hij naar zijn Hemels Jeruzalem.

 

Zijn verbondenheid met Tungelroy bleek uit zijn wens om er begraven te worden. En zo zal zijn graf een blijvende herinnering zijn aan een pastoor die zich zo thuis voelde binnen de Tungelroyse geloofsgemeenschap en schutterij.

 

Beschermheer, bestuur en leden schutterij Sint Barbara Tungelroy

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Europese Kampioenschappen Parasport

Tijdens de European Para Championships 2023 zullen 1.500 atleten uit 45 landen strijden om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024...

Gildetrom

In ons Limburgse land is het Limburgs Schutterstijdschrift een fenomeen, maar in Noord-Brabant is dit ook zeker, de Gildetrom: Een kwartaalmagazine met allerlei weetjes van...

Optochtvolgorde Kinjer-OLS

Donderdag, 23 maart vond in Born de infoavond rond het Kinjer-OLS plaats met daarbij de loting van de optochtvolgorde.