In Memoriam Herman Christiaans 

Woensdag 5 april bereikte ons het droevige nieuws dat ons gildelid en oud-voorzitter Herman Christiaans op 78-jarige leeftijd is overleden.  

 

Herman is in 1974 lid geworden van ons gilde en is bijna 50 jaar lid geweest van onze vereniging. Gedurende zijn lidmaatschap heeft hij zich op allerlei vlakken ingezet voor onze vereniging. Zo is hij in 1982 toegetreden tot het bestuur als vicevoorzitter. Na 12 jaar nam hij in 1995 de voorzittershamer over. Deze rol heeft Herman vervuld tot en met 2006. 

 

Tijdens zijn bestuursperiode heeft Herman zich altijd ingezet om het Akkermansgilde uit te dragen binnen de Venlose gemeenschap, maar ook daar buiten. Zo was hij een van de kartrekkers tijdens de viering van ons 400-jarig jubileum in 1994. Daarnaast heeft hij ook een gezonde financiële basis gelegd voor ons gilde. Hij was een van de medeoprichters van de Broederschap van Ingendael. 

 

De laatste jaren na zijn bestuursperiode heeft hij ook niet stilgezeten en was hij mede verantwoordelijk voor het in orde maken van de schietmaterialen en het gieten van de kogels. Herman was een fervent schutter en heeft ook een aantal malen mee geschoten tijdens het OLS.  

 

Wegens zijn verdiensten voor het Akkermansgilde werd Herman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

 

We verliezen in Herman een gildeman in hart en nieren. We wensen zijn vrouw Sybil en zoon Pierre veel sterkte met dit verlies. 

 

Namens het bestuur en leden van het Akkermansgilde 

 

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Federatiekampioenschap 2023

Het federatiekampioenschap van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie werd op zaterdag 29 en zondag 30 april 2023 georganiseerd door de schutterij Sint Servatius Raam op de schuttersweide...

Jubileum Beringe

Op 8 mei is het 100 jaar geleden dat schutterij Sint Hubertus Beringe werd opgericht; Dit heuglijke feit willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan;...

Koninklijke Erepenning

De Vereenigde schutterij Ons Genoegen uit Siebengewald mag zich vanaf zaterdag 15 april 2023 trots voelen met de Koninlijke Erepenning, zoals deze beschikbaar is gesteld...