In Memoriam Herman Christiaans 

Woensdag 5 april bereikte ons het droevige nieuws dat ons gildelid en oud-voorzitter Herman Christiaans op 78-jarige leeftijd is overleden.  

 

Herman is in 1974 lid geworden van ons gilde en is bijna 50 jaar lid geweest van onze vereniging. Gedurende zijn lidmaatschap heeft hij zich op allerlei vlakken ingezet voor onze vereniging. Zo is hij in 1982 toegetreden tot het bestuur als vicevoorzitter. Na 12 jaar nam hij in 1995 de voorzittershamer over. Deze rol heeft Herman vervuld tot en met 2006. 

 

Tijdens zijn bestuursperiode heeft Herman zich altijd ingezet om het Akkermansgilde uit te dragen binnen de Venlose gemeenschap, maar ook daar buiten. Zo was hij een van de kartrekkers tijdens de viering van ons 400-jarig jubileum in 1994. Daarnaast heeft hij ook een gezonde financiële basis gelegd voor ons gilde. Hij was een van de medeoprichters van de Broederschap van Ingendael. 

 

De laatste jaren na zijn bestuursperiode heeft hij ook niet stilgezeten en was hij mede verantwoordelijk voor het in orde maken van de schietmaterialen en het gieten van de kogels. Herman was een fervent schutter en heeft ook een aantal malen mee geschoten tijdens het OLS.  

 

Wegens zijn verdiensten voor het Akkermansgilde werd Herman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

 

We verliezen in Herman een gildeman in hart en nieren. We wensen zijn vrouw Sybil en zoon Pierre veel sterkte met dit verlies. 

 

Namens het bestuur en leden van het Akkermansgilde 

 

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Vacature federatiepenningmeester

De federatiepenningmeester, Peter Berben, heeft te kennen gegeven zijn functie beschikbaar te stellen met ingang van de algemene ledenvergadering van 2 maart 2024 en daardoor...

Wedstrijddeelnames OLS 2024 Beekdaelen

Inschrijven voor de wedstrijden op het OLS 2024 Beekdaelen was mogelijk tot de 1ste dinsdag van februari. Dat is ieder jaar zo. En toch... 

Schintaler bekendgemaakt tijdens OLS-loting Beekdaelen

Zaterdag 29 juni zetten de Schintaler, Bieske en DJ Jorn Lucassen de feesttent van het OLS Beekdaelen op zijn kop. De online kaartverkoop is inmiddels...