In Memoriam Herman Christiaans 

Woensdag 5 april bereikte ons het droevige nieuws dat ons gildelid en oud-voorzitter Herman Christiaans op 78-jarige leeftijd is overleden.  

 

Herman is in 1974 lid geworden van ons gilde en is bijna 50 jaar lid geweest van onze vereniging. Gedurende zijn lidmaatschap heeft hij zich op allerlei vlakken ingezet voor onze vereniging. Zo is hij in 1982 toegetreden tot het bestuur als vicevoorzitter. Na 12 jaar nam hij in 1995 de voorzittershamer over. Deze rol heeft Herman vervuld tot en met 2006. 

 

Tijdens zijn bestuursperiode heeft Herman zich altijd ingezet om het Akkermansgilde uit te dragen binnen de Venlose gemeenschap, maar ook daar buiten. Zo was hij een van de kartrekkers tijdens de viering van ons 400-jarig jubileum in 1994. Daarnaast heeft hij ook een gezonde financiële basis gelegd voor ons gilde. Hij was een van de medeoprichters van de Broederschap van Ingendael. 

 

De laatste jaren na zijn bestuursperiode heeft hij ook niet stilgezeten en was hij mede verantwoordelijk voor het in orde maken van de schietmaterialen en het gieten van de kogels. Herman was een fervent schutter en heeft ook een aantal malen mee geschoten tijdens het OLS.  

 

Wegens zijn verdiensten voor het Akkermansgilde werd Herman benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

 

We verliezen in Herman een gildeman in hart en nieren. We wensen zijn vrouw Sybil en zoon Pierre veel sterkte met dit verlies. 

 

Namens het bestuur en leden van het Akkermansgilde 

 

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Peter Willekens voorzitter OLS 2024 Nederweert

Op zaterdag 8 juli 2023 won Schutterij Sint Antonius Nederweert na een zinderende finale het Oud Limburgs Schuttersfeest in Born. Het zestal en de schutterij...

Receptie winnaars Oud-Limburgs Schuttersfeest

Bestuur en leden der Schutterij Sint Antonius Nederweert nodigen jullie van harte uit voor de receptie ter gelegenheid van het winnen van het Oud-Limburgs Schuttersfeest.

Basiscursus buksmeester 2023 volzet

Inschrijvingen voor de cursus van 2023 die niet kunnen worden geplaatst, worden automatisch op de reservelijst gezet of doorgeschoven naar de cursus van 2024.