Deelnemers K-OLS 2024 Beekdaelen

Op dit ogenblik schreven onderdstaande 29 scholen (max. 30) en schutterijen in voor deelname aan een onvergetelijk Kinjer-OLS op donderdag, 27 juni te Beekdaelen.
Kinjer-OLS 2-2-2024

Waarom zou jouw schutterij niet meedoen?

In de voorbereiding naar het Kinjer-OLS wordt alles ingepast in het lessenpakket van de school: kinderen leren op deze manier al 'spelend'. Scholen en schutterijen werken hier samen aan.  Kinderen nemen al doende en in de praktijk veel sneller dingen op en deze blijven ook beter 'hangen'.

Schutterijen kunnen door deel te nemen hun bekendheid in het dorp vergroten. Zij laten kinderen zien hoe het is om deel uit te maken van een schutterij, leren hen trommelen, marcheren en schieten. Ze leren hen hun eeuwenoude tradities kennen en dompelen hen onder in hun cultureel-historisch erfgoed.

Daarnaast bezorgen schutterijen de kinderen (en ook de leerkrachten) een onvergetelijke dag waarin het plezier en de beleving van de Limburgse cultuur versmelt met een gezonde dosis wedstrijdspanning.

IMG_4297
IMG_4468
IMG_4487

Belangrijke data

De informatie-avond en tevens loting van de optochtvolgorde voor het Kinjer-OLS zal plaatsvinden op donderdag, 21 maart.

Inschrijven

  • Inschrijvingen voor het Kinjer-OLS zijn mogelijk tot 17 februari;
  • Er kunnen maximaal 30 schoolschutterijen deelnemen;
  • De verantwoordelijke van de basisschool kan de school én de begeleidende schutterij(en) aanmelden via dit online aanmeldingsformulier.

Voor de scholen en de begeleidende schutterijen is de website WijSchutterij een bron van informatie.

auteur: SC

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Juryformulieren OLS 2024 Beekdaelen

Op het OLS 2024 Beekdaelen worden tijdens de optocht- en schoonheidswedstrijden nieuwe juryformulieren gebruikt.

Het Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen presenteert: Ummeke!

Het Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen presenteert een eigen lied “Ummeke”, dat vanaf nu te beluisteren is op alle grote streamingsdiensten.

Consumptieprijs OLS

De consumptieprijs OLS 2024 is bekend. Normaal gesproken wordt deze bekendgemaakt tijdens de ALV in het voorjaar.