OLS 2024 Beekdaelen: ‘Saame veur ’t OLS’

Dinsdag 27 februari heeft Ger Koopmans, voorzitter van het stichtingsbestuur van het OLS 2024 Beekdaelen, zowel het DNA, de slogan als het logo van het evenement onthuld.

 

Waar staat het OLS Beekdaelen voor? Het DNA is als volgt: ‘Het OLS is dit jaar te gast in het groene Beekdaelen. Dankzij een unieke samenwerking van negen schutterijen trakteren wij beide Limburgen op een ouderwets gezellig schuttersfeest. Met de organisatie van d’n Auwwe Limburger spant iedereen in Beekdaelen en tot ver daarbuiten zich tot het uiterste in voor het behoud van ons Cultureel Erfgoed.’

 

De organisatie van het OLS Beekdaelen hanteert in de aanloop en tijdens het evenement de volgende slogan: ‘Saame veur ’t OLS’. Deze boodschap zal op tal van uitingen te zien zijn. Onder andere in combinatie het logo, dat door Roy Wanders uit Oirsbeek, is ontworpen.

Logo

Hij licht de keuze van het mensfiguur in zijn ontwerp toe, te weten ‘d’n Um’. “’D’n Um’ is niet alleen de hoofdprijs, maar ook het boegbeeld van ons Oud Limburgs Schuttersfeest; dit jaar bont gekleurd. De combinatie van kleuren symboliseert de diversiteit van het schutterswezen. Het geel en blauw zijn afkomstig uit de huisstijl van de gemeente Beekdaelen, terwijl het rood voortkomt uit het gemeentewapen.”

 

Over de groene letters OLS en de negen witte bolletjes, zegt Wanders: “Beekdaelen telt negen schutterijen -de helden van de schutterswereld- die hun schouders onder de organisatie van dit OLS zetten. Dat getuigt van moed, verantwoordelijkheid en van vastberadenheid. De negen schutterijen staan zij aan zij, naast elkaar, verbonden en gelijkwaardig met de volle steun van Beekdaelen en haar inwoners.”

 

Cultureel erfgoed

 

De cirkel, de O, is rond en staat voor verbondenheid, verklaart de ontwerper. “Verbonden met de tradities van het schuttersleven, het OLS en het cultureel erfgoed van de beide Limburgen. Samen werken we toe naar een geweldige editie van het OLS in Beekdaelen, waar het goed vertoeven en gezellig is: een ouderwets feest voor en door de schutters. En dat ook nog eens in een prachtige groene omgeving. Hier is iedereen welkom!”

 

OLS Beekdaelen, te gast in Doenrade, is op zondag 07 juli. Het kavelen is zaterdag 13 juli. Het Kinjer-OLS, met 34 schoolschutterijen, vindt plaats op donderdag 27 juni.

Een afvaardiging van de 9 schutterijen van de gemeente Beekdaelen
Foto Bernie van Lierop

 

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

OLS 2024 Beekdaelen in het Schutterijmuseum

Het Limburgs Schutterij Museum heeft sinds haar huisvesting in Steyl elk jaar een ruimte ingericht voor de winnaar van het OLS. Momenteel is dit winnaarshoekje...

Inperking aantal patronen van de baan

In het najaar van 2023 werd de KNSA onaangenaam verrast door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat omtrent de aanpassing van het Besluit activiteiten leefomgeving...

Schintaler en Bieske zetten tent op zijn kop!

Zaterdag 29 juni gaat de tent van het OLS Beekdaelen compleet uit zijn dak met optredens van de Schintaler en Bieske. Deze avond belooft een...