Muziekwedstrijden OLS 2024 Beekdaelen

Partituren

De OLS-Federatie heeft in een eerder bericht medegedeeld dat bij de muziekwedstrijden op het OLS geen originele partituren afgegeven hoefden te worden.

Dit besluit moeten we herzien: Er zullen wel originele partituren moeten worden voorgelegd. Hierdoor wordt erkenning gegeven aan de componisten en uitgevers voor hun werk en wordt het risico op auteursrechtinbreuk geminimaliseerd.

OLS LOGO definitief 16022024 wit
Dit betekent dat optreden zonder de originele partituren kan resulteren in boetes.
Deelnemers die géén originele partituren meenemen, mogen niet uitreden.

Het besluit om met kopieën te werken was genomen omdat er in voorgaande jaren met pen op de partituren werd geschreven en de OLS-federatie deze partituren aan de schutterijen moesten vergoeden.

Werkwijze

De OLS-Federatie verstrekt hb-potloden aan de muziekjury voor het maken van aantekeningen op de partituren. Schutterijen die geen potlood op de originele partituren wensen, leveren kopieën waarop aantekeningen kunnen worden gemaakt. De kopieën dienen bij inlevering van de originele partituren te worden gevoegd.

Tip

Voor diegenen die deelnemen aan de muziekwedstrijden is het raadzaam van tevoren een mapje (doorzichtig of kartonnen of insteekmapje) klaar te maken met daarin de originele partituur samen met 1 of 2 kopieën. Zorg dat duidelijk zichtbaar op het mapje het optochtnummer, de naam van de schutterij en eventueel de naam van de solist (als het een individuele wedstrijd betreft) staan vermeld.

Vraag meteen na het uittreden, het mapje met de partituur/partituren terug op aan het jurytentje.

auteur: SC

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Kijkdoos voor kids

Op de Do2 pagina kan je tips terugvinden voor jouw schutterij om toe te passen. Hierbij presenteren wij een kijkdoos voor de jeugdige schutter.

Helden van het OLS

Vanaf vandaag wordt via streekomroep ZO-nieuws een nieuwe serie gepresenteerd over markante personen in en rond de schutterswereld in Beekdaelen. De serie wordt gemaakt in...

Schietboomindeling en planning terreinwedstrijden OLS 2024 Beekdaelen

Hierna treft u de schietboomindeling en een opsomming aan van alle deelnemers die hebben ingeschreven voor deelname aan de wedstrijden op het OLS-wedstrijdterrein.