OLS 2024 Beekdaelen in het Schutterijmuseum

Het Limburgs Schutterij Museum heeft sinds haar huisvesting in Steyl elk jaar een ruimte ingericht voor de winnaar van het OLS. Momenteel is dit winnaarshoekje ingericht door schutterij St.-Antonius uit Nederweert die het vorig jaar het OLS gewonnen heeft.

 

Maar dit jaar is alles anders: Nederweert organiseert niet en daarvoor in de plaats heeft zich een collectief van negen schutterijen uit de jonge gemeente Beekdaelen gemeld. Dat is reden om ook voor het Limburgs Schutterij Museum de koers bij te stellen en de aandacht te richten op de OLS-organisator in Beekdaelen.

 

Op zondag 14 april 2023 werd daarom gepaste aandacht besteed aan de negen schutterijen van Beekdaelen: de helden van de schutterswereld. Van al deze schutterijen staan de uniformen te pronken bij de entree van het museum. Dat zijn de verenigingen van Amstenrade, Doenrade, Merkelbeek, Oirsbeek, Puth, Schimmert, Schinnen, Sweikhuizen en Vaesrade. De schutterijen waren met een afvaardiging present, vergezeld van wethouder cultuur Levin de Koster.

 

Na een welkomstwoordje van museumvoorzitter Gerard Fokkens en een filmpje met een terugblik op het geslaagde OLS in Born, bood vicevoorzitter Jos Timmermans een vooruitblik op het OLS 2024 in Doenrade. Hierna gaf conservator Luc Wolters een toelichting op de bijzondere OLS-organisator. Ook liet hij de negen aanwezige schutterijen speuren naar de negen rustende schutterijen uit de gemeente Beekdaelen, want die zijn er ook.

 

Anoesjka Koopmans, president OLS-Federatie, dankte de schutterijen en gemeente Beekdaelen voor de voortrekkersrol die zij op zich namen. Hierna verrichtte zij met Jos Timmermans en wethouder De Koster de opening van deze wisselexpo, samen met de Beekdaelense schutterijen.

 

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Kijkdoos voor kids

Op de Do2 pagina kan je tips terugvinden voor jouw schutterij om toe te passen. Hierbij presenteren wij een kijkdoos voor de jeugdige schutter.

Helden van het OLS

Vanaf vandaag wordt via streekomroep ZO-nieuws een nieuwe serie gepresenteerd over markante personen in en rond de schutterswereld in Beekdaelen. De serie wordt gemaakt in...

Schietboomindeling en planning terreinwedstrijden OLS 2024 Beekdaelen

Hierna treft u de schietboomindeling en een opsomming aan van alle deelnemers die hebben ingeschreven voor deelname aan de wedstrijden op het OLS-wedstrijdterrein.