Nieuwe onderscheidingen OLS-Federatie

In een cultuur van eeuwenoude tradities waarin sociale en maatschappelijke verbondenheid en onderlinge competities hand in hand gaan, is het waarderen van inzet en verdiensten een goed gebruik. In combinatie met de presentatie van de schutterijen vraagt dit om zorgvuldig vormgegeven eretekens.

Geheel in lijn met de al bestaande onderscheidingen binnen de schutterscultuur, heeft de Oud-Limburgse Schuttersfederatie een drietal nieuwe onderscheidingen toegevoegd, namelijk de eremedailles "Trots, Trouw en Traditie" in bronzen, zilveren en gouden uitvoering.

thumbnail_image9

Eremedailles 'Trots, Trouw en Traditie'

Met ingang van 2024 kunnen schutterijen/bonden een eremedaille 'Trots, Trouw en Traditie' aanvragen bij de Oud-Limburgse Schuttersfederatie. Deze medaille is beschikbaar in brons, zilver en goud, en zal afhankelijk van de staat van dienst worden toegekend. Op deze manier hoopt de Oud-Limburgse Schuttersfederatie te kunnen faciliteren bij het tot uiting brengen van waardering richting schutters die zich voor hun vereniging, de bonden en onze cultuur waardevol inzetten.

thumbnail_image1
thumbnail_image3
thumbnail_image8

Aanvragen

Onderscheidingen kunnen aangevraagd worden via de ledenadministratie (door de secretaris van de schutterij/bond).

De eremedaille 'Trots, trouw en traditie' in goud wordt toegekend aan personen verbonden aan een Limburgse schutterij/bond met inzet op bonds-/federaal niveau.
Ze kan worden aangevraagd via een aparte procedure waarbij de Oud-Limburgs Schuttersfederatie beslist of de toekenning op zijn plaats is of niet.
onderscheidingen
Bij de aanvraag dient een motivatiebrief te worden geschreven. Aan de hand van die motivatie zal de Oud-Limburgse Schuttersfederatie beslissen over de toekenning.

Andere items horende bij onderscheidingen

Volgende items kunnen enkel worden aangevraagd via een e-mailbericht aan de secretaris van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie:

€ 11,00
€ 6,00
€ 10,00
€ 16,00

Oppoetsen en herstellen medaille
Nieuw lintje
Los kroontje
Los kroontje inclusief lint

auteur: SC

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Drietal Manestraat wint Sjötje

Zaterdag, 13 juli won een meisjesdrietal van Sint-Hubertus Manestraat overtuigend wisseltrofee Sjötje.

Heythuysen wint OLS 2024

In een spannende nek-aan-nek race won op zaterdag, 13 juli Sint Nicolaas Heythuysen het OLS 2024 Beekdaelen.

Grote schuttersbelangstelling van Romereis 2025

Wie mee wil naar Rome met de schuttersreis moet zich snel opgeven. In verband met de beschikbaarheid van hotelkamers is opgave gewenst.