Kinjer-OLS Beekdaelen: recordaantal deelnemers

Nu voor dit jaar de inschrijving is gesloten, nemen voor het eerst in het bestaan van het Kinjer-OLS 34 kinderschutterijen deel. De OLS Federatie en de werkgroep achter het evenement voor basisschoolleerlingen zijn aangenaam verrast door het ongekend hoog aantal deelnemers dat op 27 juni naar Beekdaelen afreist.

 

President Anoeskja Koopmans van de OLS Federatie: “Prachtig zoveel enthousiasme uit de beide Limburgen. Dat kunnen we alleen maar omarmen. Ik wil scholen en schutterijen bedanken voor hun enorme ‘drive’ en zowel hen als de organisatie van het Kinjer-OLS veel succes en voorpret wensen.”

 

Schoolschutterijen

Sinds de eerste editie van het Kinjer-OLS in 2005 in Wessem is het initiatief uitgegroeid tot een enorm evenement, waarbij kinderen kennismaken met de schutterswereld en de bijbehorende cultuur. Elke deelnemende school, die begeleid door de betrokken schutterij een heuse schoolschutterij bestaande uit minimaal 18 en maximaal 50 leerlingen vormt, presenteert zich tijdens de optocht aan een grote groep fans. De voorbije jaren is het aantal toeschouwers van het schuttersfeest voor kinderen gegroeid tot zo’n 20.000.

 

‘Ummeke’

Op de schuttersweide is de strijd om het ‘Ummeke’, bedoeld voor de school met het hoogst aantal punten over alle wedstrijden. De winnende school krijgt tevens een ereplaats in de optocht van het Oud-Limburgs Schuttersfeest op 07 juli in Beekdaelen. Voorzitter van de werkgroep Kinjer-OLS Beekdaelen, Alexandra de la Roy: “Ons doel is ervoor te zorgen dat de scholen een onvergetelijke dag beleven, met aandacht voor traditie, cultuur, muziek, beweging, creativiteit en nog veel meer.”

 

De komende tijd gaan de scholen samen met de betrokken schutterij in hun dorp of gemeente aan de slag om het schutterswezen te verkennen. Zo leren zij de historie van de schutterijen kennen, maar ook de gebruiken en het functioneren van diverse onderdelen. Kinderen leren marcheren, schieten met de luchtdrukbuks, musiceren en ontwerpen en maken van kostuums en bijbehorende attributen. Samen bedenken ze een yell, waarmee ze de school aan het publiek presenteren. Wekenlang wordt samen geoefend, zodat ze op de dag van het Kinjer-OLS een echte schoolschutterij vormen.

 

Informatieavond

Donderdag 21 maart om 19.30 uur is de eerste informatieavond voor leerkrachten van de deelnemende scholen. Locatie: Gasterie Dobbelsteyn, Kerkstr. 23 in Doenrade. Voor meer informatie: kinjerols@ols2024.eu of www.ols2024.eu.

Overzicht deelnemers Kinjer OLS 2024 Beekdaelen

Noord-Limburg
KC Leef Kessel & KC Eikerwijs Kessel-Eik
BS De Kameleon/ de Samensprong Grubbenvorst
BS Den Doelhof Meijel
BS Onder de Linden Beringe

 

Midden-Limburg
BS In 't Park Susteren
BS De Berensprong Herkenbosch
BS De Neerakker Heythuysen
BS De Triangel Linne
Hubertusschool Herten
BS De Hovenier Swalmen
BS De Draaiende wieken Posterholt
BS De Zjwiek Roggel
BS. St. Martinus Beegden
KC Altweerterheide Altweerterheide
BS De Kwir Neer
Cluster HIN Hunsel

 

Zuid-Limburg
BS De Lembourgh Limbricht
BS Swentibold Born
BS De Kingbaek Grevenbicht
BS De Bron Neerbeek
BS De Leeuwerik Einighausen
BS Het Avontuur Buchten
BS Benjamin Brunssum
BS St. Dionysius Schinnen
BS St. Jozef Merkelbeek
BS Petrus Canisius Puth
BS De Sprong Oirsbeek
BS 't Kirkeveldsje Schimmert
BS De Verrekijker Amstenrade

 

België
BS De Wieken Molenbeersel
BS De Kei Beek-Bree
BS De Vlieger Kaulille
BS De Driehoek Bocholt
BS Helibel Sint Huibrechts-Lille

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Juryformulieren OLS 2024 Beekdaelen

Op het OLS 2024 Beekdaelen worden tijdens de optocht- en schoonheidswedstrijden nieuwe juryformulieren gebruikt.

Het Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen presenteert: Ummeke!

Het Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen presenteert een eigen lied “Ummeke”, dat vanaf nu te beluisteren is op alle grote streamingsdiensten.

Consumptieprijs OLS

De consumptieprijs OLS 2024 is bekend. Normaal gesproken wordt deze bekendgemaakt tijdens de ALV in het voorjaar.