Schintaler bekendgemaakt tijdens OLS-loting Beekdaelen

Zaterdag 29 juni zetten de Schintaler, Bieske en DJ Jorn Lucassen de feesttent van het OLS Beekdaelen op zijn kop. De online kaartverkoop is inmiddels gestart en te vinden op https://www.ols2024.eu/programma/ .

 

Dit werd bekendgemaakt tijdens de loting van de optochtvolgorde, waar dit jaar op zondag 7 juli 134 schutterijen deelnemen. De nummers 1 tot en met 9 zijn voorbehouden aan de 9 organiserende schutterijen.

 

Tot verrassing van velen werd in Kasteel Doenrade de loting gepresenteerd door Lei Meisen. De voormalig programmamaker van L1 en beschermheer van schutterij St. Gertrudis Amstenrade draagt het schutterswezen in de beide Limburgen een warm hart toe. Hij maakt deel uit van één van de 10 werkgroepen die de OLS-organisatie telt, namelijk die zorgdraagt voor de communicatie & PR van het schuttersfeest.

 

Verdeeld over blokken van telkens 34 nummers is door de president van de OLS-Federatie Anoesjka Koopmans, voorzitter OLS Beekdaelen Ger Koopmans, kasteelmanager Robert Willms en de wethouders Henk Reijnders en Levin de Koster namens de gemeente Beekdaelen de loting verricht. Wie straks voorop gaat in de stoet wordt bepaald in een speciale schietwedstrijd, genaamd ‘Koning der Koningen’, een onderlinge strijd tussen de 9 organiserende schutterijen van het OLS Beekdaelen tijdens het Bondsfeest op 12 mei in Doenrade.

 

Temidden van tientallen geüniformeerde schutters uit de beide Limburgen maakte de organisatie van OLS Beekdaelen bekend dat het programma niet over de gebruikelijke drie weekenden, maar zelfs over vier weekenden wordt uitgestreken. Aanleiding is het 150-jarig bestaansfeest van de Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth, dat op 15 en 16 juni op het OLS-evenemententerrein plaatsvindt. Met op zaterdag een grote bedrijvenschuttersdag en op zondag een dubbelconcert door Koninklijke Fanfare St. Caecilia Puth en Fanfare St. Caecilia Schinnen.

 

Individuele vrijwilligers

 

Paasmaandag 01 april start de wervingscampagne voor individuele vrijwilligers. Tot dan kunnen zich nog verenigingen bij de organisatie melden om straks een bijdrage te leveren aan het evenement, waar vanaf begin mei het terrein wordt voorbereid en ingericht. Inmiddels hebben 137 verenigingen hun deelname toegezegd en zich aangemeld. Men heeft berekend dat er voor dit jaar 1500 vrijwilligers nodig zijn.

Oud-Limburgse Schuttersfederatie

Meer nieuws

OLS 2024 Beekdaelen in het Schutterijmuseum

Het Limburgs Schutterij Museum heeft sinds haar huisvesting in Steyl elk jaar een ruimte ingericht voor de winnaar van het OLS. Momenteel is dit winnaarshoekje...

Inperking aantal patronen van de baan

In het najaar van 2023 werd de KNSA onaangenaam verrast door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat omtrent de aanpassing van het Besluit activiteiten leefomgeving...

Schintaler en Bieske zetten tent op zijn kop!

Zaterdag 29 juni gaat de tent van het OLS Beekdaelen compleet uit zijn dak met optredens van de Schintaler en Bieske. Deze avond belooft een...