Schintaler en Bieske zetten tent op zijn kop!

Zaterdag 29 juni gaat de tent van het OLS Beekdaelen compleet uit zijn dak met optredens van de Schintaler en Bieske. Deze avond belooft een spetterende en ouderwets gezellige feestavond te worden; het publiek zal op de tafels staan en massaal meeblèren met de bekende hits van onze Schintaler. De kaartverkoop is inmiddels gestart, wees er snel bij. Want ja, de Schintaler blijven nu eenmaal de Schintaler, de tent op zijn kop is het minste dat je kunt verwachten.

 

Voortgekomen uit Fanfare St.Caecilia Schinnen en met als basis de Oostenrijkse en Limburgse volksmuziek, zijn de Schintaler bij uitstek een feestband met een unieke combinatie van blaasmuziek en limbopop. Ze hebben hit na hit gescoord: Limburgse meid, Greumelevlaai, Veer höbbe zin d´r in, Welkom in Limburg, Druimdanser, De waeg door ´t hart en Sjöttefees bie os in ´t dörp, om er maar een paar te noemen. Hun  CD´s Golvend Heuvellland en Sjpringlaevend horen bij de canon van de Limburgse muziek. In 2010 hebben ze hun afscheidsconcert gespeeld in de Hanenhof in Geleen, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Al snel waren ze weer op het podium te vinden en ook anno 2024 zullen ze tijdens het OLS Beekdaelen een spetterend optreden verzorgen. Dit feestconcert is een unieke kans om de Schintaler nog eens live aan het werk te zien, dat mag je niet missen.

 

De tent zal volledig opgewarmd zijn door het eerste optreden van de avond: feestband Bieske. Enkele trefwoorden: energiek, aanstekelijk, vernieuwend, pakkende teksten. Bieske weet op indrukwekkende wijze een perfecte balans te presenteren tussen stevige hoempapa en meeslepende ballads. Zowel in hun eigen liedjes als in de covers weten ze het publiek te verrassen met opzwepende ritmes, energieke blazers en aanstekelijke melodieën. Bij een optreden van Bieske is het als publiek onmogelijk om stil te blijven staan. Daarmee zijn ze de perfecte opwarmer voor een absoluut perfecte Limburgse feestavond.

 

De Schintaler en Bieske op zaterdag 29 juni in de OLS-feesttent in Doenrade. Kaarten ad €17,50 zijn te bestellen via de website www.ols2024.eu

 

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Kijkdoos voor kids

Op de Do2 pagina kan je tips terugvinden voor jouw schutterij om toe te passen. Hierbij presenteren wij een kijkdoos voor de jeugdige schutter.

Helden van het OLS

Vanaf vandaag wordt via streekomroep ZO-nieuws een nieuwe serie gepresenteerd over markante personen in en rond de schutterswereld in Beekdaelen. De serie wordt gemaakt in...

Schietboomindeling en planning terreinwedstrijden OLS 2024 Beekdaelen

Hierna treft u de schietboomindeling en een opsomming aan van alle deelnemers die hebben ingeschreven voor deelname aan de wedstrijden op het OLS-wedstrijdterrein.