Schutterij Sint Martinus uit Born wint Oud Limburgs Schuttersfeest

Schutterij Sint Martinus uit Born heeft het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) in Meijel gewonnen.  Na een spannende ontknoping kroonde de schutters uit Born zich tot winnaar. De finale was een strijd tussen twee schutterijen uit Sittard-Geleen. Uiteindelijk delfde Sint Willibrordus uit Obbicht het onderspit.  Het jeugdluchtbuksschieten werd voor het tweede jaar op rij gewonnen door de schutterij Sint Sebastianus Herkenbosch.

 

Kavelzaterdag

 

Zaterdagmorgen om 11:05 uur begonnen 24 schutterijen aan de finale-kavel dag van het Oud Limburgs Schuttersfeest en deze eerste ronde werd een slagveld en 13 schutterijen moesten de strijd staken, aangezien zij gemist hadden. Toen in de tweede ronde van deze dag nog één schutterij uitviel, was dat het moment dat de burgemeesters of wethouders en de voorzitters van de overgebleven schutterijen bij elkaar werden geroepen om ‘Ja’ te zeggen tegen de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest in 2023.

 

De eindstrijd tussen de 10 schutterijen werd vervolgd met twee ronden op blokjes van 1,5 x 1,5 x1,5 centimeter om daarna te switchen naar blokjes van 1 x 1 x 1 centimeter. De wind begon in kracht toe te nemen en zou een beslissende rol gaan spelen in de beslissing van het Oud Limburgs Schuttersfeest. Op het moment dat er nog 5 schutterijen in de strijd waren, volgde snel de beslissing.

 

Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray, Sint Severinus Grathem en Sint Joseph Stein misten in dezelfde ronde en Sint Willibrordus Obbicht en Sint Martinus Born behaalden allebei wel de 18 punten en op dat moment was duidelijk dat het Oud Limburgs Schuttersfeest in 2023 zou gaan plaatsvinden in de gemeente Sittard-Geleen.

 

De volgende ronde zou de beslissing vallen. Sint Willibrordus Obbicht miste één schot en Sint Martinus Born schoot zich sinds 122 jaar weer tot winnaar van het Oud Limburgs Schuttersfeest. Loek Leurs, Han van Beek, John Knoors. Timothy Janssen, Rob Deuss en Hans Akkermans zorgden voor de winst van Born.

 

De top tien

 

De top tien van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2022 is als volgt:

 

  • 10e plaats: Sint Nicolaas Heythuysen;
  • 9e plaats : Sint Hubertus Schaesberg;
  • 8e plaats: Sint Petrus Kelpen-Oler;
  • 7e plaats: Sint Maternus Wijlre;
  • 6e plaats: Sint Sebastianus Herkenbosch;
  • 5e plaats: ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray;
  • Gedeeld 3e plaats: Sint Severinus Grathem en Sint Joseph Stein;
  • 2e plaats; Sint Willibrordus Obbicht;
  • 1e plaats: Sint Martinus Born

 

Sint Sebastianus Herkenbosch wint jeugdluchtbuksschieten

 

Het jeugdwindbuksschieten werd voor het tweede jaar op rij gewonnen door de schutterij Sint Sebastianus uit Herkenbosch. Om de tweede plaats werd gekaveld door de jeugdschutters van Sint Sebastianus Voerendaal en Sint Joris Wessem, waarvan Voerendaal uiteindelijk de tweede plaats behaalde en Sint Joris Wessem eervol derde.

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Op de najaarvergadering van de OLS-Federatie is besproken dat de OLS-Federatie en de Jeugdcommissie een jeugdbestuur wil samenstellen uit enthousiaste schutters tot en met 16...

Kinjer-OLS Beekdaelen

Nu voor dit jaar de inschrijving is gesloten, laten wij weten dat er dit jaar 34 schoolschutterijen deelnemen aan het Kinjer-OLS Beekdaelen.

Cursus Commandant op de weg, Nieuwe exercitie 2024

Bij voldoende deelnemers start op 24 maart de cursus 'Commandant op de weg, Nieuwe exercitie’.