Terugblik loting Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen

Donderdag 21 maart heeft onder toeziend oog van de OLS-Federatie de loting van het Kinjer-OLS 2024 Beekdaelen plaatsgevonden. Deze is bepalend voor de volgorde waarin de 32 schoolschutterijen tijdens het Kinjer-OLS de optocht in Doenrade lopen. De kleurrijke stoet wordt donderdag 27 juni aangevoerd door de winnaar van 2023, basisschool de Kingbeek uit Grevenbicht.

Primeurs

Werkgroepvoorzitter Alexandra de la Roy kondigde een aantal primeurs aan. De alom bekende artiesten John Tana en Danny Pauwels zijn geboekt en gaan de tent tijdens het Kinjer OLS op zijn kop zetten. Ook zal het OLS voor de eerste keer terug te vinden zijn op TikTok en zullen de belangrijkste momenten via live-stream te volgen zijn. De loting van het Kinjer OLS ging hierin voorop.

OLS LOGO definitief white

De organisatie hoopt hiermee de Limburgse jeugd aan te spreken en aan zich te binden. De president van de OLS-Federatie, Anoesjka Koopmans, sprak haar vertrouwen uit en prees de hele OLS organisatie voor haar inzet en resultaten die in korte tijd al bereikt zijn.

Programma

Donderdag, 27 juni worden de 32 deelnemende scholen, ondersteund door de schutterij in hun gemeente of dorp, welkom geheten voor het Kinjer-OLS Beekdaelen, dat die dag beschikt over een speciaal ingericht kinderdorp. Om 10u vindt de openingsceremonie plaats, met aansluitend de optocht door Doenrade. Na de middagpauze zijn vanaf 13u de schietwedstrijden op het evenemententerrein, waarna tussen 15u30 en 16u de prijsuitreiking is en ’t Ummeke aan de eindwinnaar wordt overhandigd.

Naast de schietwedstrijd tellen de volgende onderdelen mee voor ’t Ummeke: beste houding, beste bordjesdrager, beste commandant, beste tambour-maître, beste koningspaar, beste vaandeldrager en beste yell.

In het overzicht de volgorde van de 32 scholen voor deelname aan de optocht van het Kinjer-OLS Beekdaelen 2024.

Bron: OLS 2024 Beekdaelen

K-OLS 2024 deelnemers

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Heythuysen wint OLS 2024

In een spannende nek-aan-nek race won op zaterdag, 13 juli Sint Nicolaas Heythuysen het OLS 2024 Beekdaelen. Het Sjötje werd gewonnen door een jeugddrietal van...

Grote schuttersbelangstelling van Romereis 2025

Wie mee wil naar Rome met de schuttersreis moet zich snel opgeven. In verband met de beschikbaarheid van hotelkamers is opgave gewenst.

Kavelen op zaterdag, 13 juli

Hierbij de algemene informatie over het kavelen met 36 overblijvende schutterijen op zaterdag, 13 juli 2024.