Uitslagen Kinjer-OLS 2023 Born

Op dinsdag, 27 juni vond in Born het Kinjer-OLS plaats. Ongeveer 1.000 basisschoolleerlingen van 24 basisscholen uit beide Limburgen liepen door de overvolle straten van Born. Het vele applaus van het talrijk opgekomen publiek liet hen zweven. Velen genoten van een prachtig schuttersfeest op kindermaat.
De top-3 van alle wedstrijdonderdelen is hier in te zien.

Prijzenpakket

Aan het einde van de middag werden de winnaars van de eerste prijzen van deze wedstrijdonderdelen omgeroepen:

  • Beste houding: De Bron, Neerbeek;
  • Schietwedstrijd: De Samensprong & De Kameleon, Grubbenvorst;
  • Beste yell: De Leeuwerik, Einighausen-Guttecoven;
  • Creatiefste vaandel: De Zjwiek, Roggel; en
  • Creatiefste bordje: Swentibold & De Wissel, Born.

Voor deze 5 wedstrijdonderdelen ontvingen de scholen een beker. Voor alle andere wedstrijden ontvingen de scholen met de 3 beste uitslagen een oorkonde.

Ummeke

De winnaar van het Kinjer-OLS, diegene met de meeste punten in alle wedstrijdonderdelen die meetellen voor het Ummeke (zie reglement), was basisschool De Kingbeek uit Grevenbicht-Obbicht.  Samen met hun begeleidende schutterijen Sint Willibrordus Obbicht, Eendracht Grevenbicht en Broederschap het Heilig Kruis Grevenbicht namen zij wisselbeker 't Ummeke in ontvangst. Bijzonder vermeldenswaardig is het feit dat Attractiepark Toverland de winnende schoolschutterij trakteerde op een compleet verzorgd ‘schoolreisje’. Directrice Tessa Maessen was persoonlijk aanwezig om deze prijs te overhandigen.

Terugblik

De optocht is terug te bekijken via L1 TV. Foto's en een sfeerimpressie is te bekijken via Delta Limburg.

Scrollen door de foto's kan door over de foto te gaan met de muisindicator en dan via > en < te bladeren door het album.

Auteur: SC

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Peter Willekens voorzitter OLS 2024 Nederweert

Op zaterdag 8 juli 2023 won Schutterij Sint Antonius Nederweert na een zinderende finale het Oud Limburgs Schuttersfeest in Born. Het zestal en de schutterij...

Receptie winnaars Oud-Limburgs Schuttersfeest

Bestuur en leden der Schutterij Sint Antonius Nederweert nodigen jullie van harte uit voor de receptie ter gelegenheid van het winnen van het Oud-Limburgs Schuttersfeest.

Basiscursus buksmeester 2023 volzet

Inschrijvingen voor de cursus van 2023 die niet kunnen worden geplaatst, worden automatisch op de reservelijst gezet of doorgeschoven naar de cursus van 2024.