Voordracht nieuwe federatiepresident: Anoesjka Koopmans

Het bestuur van de Oud Limburgse Schuttersfederatie heeft afgelopen maandag unaniem besloten om mevrouw Anoesjka Koopmans aan de Algemene ledenvergadering van de OLS-federatie voor te dragen als nieuwe federatiepresident.

 

De huidige president Ger Koopmans (geen familie) heeft een jaar geleden aangegeven om na het Oud Limburgs Schuttersfeest in Meijel na meer dan negen jaar presidentschap ruimte te willen maken voor een opvolger.

 

Het bestuur heeft met instemming van de Algemene Ledenvergadering voor het eerst in de geschiedenis van de federatie gekozen voor een open selectieprocedure. Een commissie onder voorzitterschap van vicepresident Hubert Brouns heeft de gesprekken gevoerd met de kandidaten. De voordracht van de commissie is unaniem overgenomen door het OLS-bestuur. Hoewel een vrouw als president als een historische stap kan worden bestempeld, is het tegelijkertijd een logisch gevolg van een schutterswereld die volledig met de tijd meegaat.

 

Anoesjka Koopmans is 49 jaar en is al meer dan 40 jaar verbonden aan het schutters- en gildewezen middels haar lidmaatschap van schutterij Sint-Willibrordus Meijel. Anoesjka heeft in de afgelopen drie jaar als vicevoorzitter van de OLS-organisatie in Meijel een belangrijke rol vervuld in de organisatie van het OLS-feest, waarin haar betrokkenheid, leiderschap, het sociale karakter en vooral haar doorzettingsvermogen duidelijk naar voren kwamen.

 

De OLS-federatie plant een extra ledenvergadering op kavelzaterdag 9 juli waarin het voorstel voor de nieuwe president ter tafel komt. Bij instemming door de ledenvergadering gaat de benoeming in 24 uur nadat de winnaar van het OLS-feest in Meijel bekend is. Hubert Brouns verzorgt de afhandeling van OLS Meijel binnen de Oud Limburgse Schuttersfederatie.

Vice President Hubert Brouns   

‘Een nieuwe federatiepresident met een heel groot Schuttershart’

President Ger Koopmans  

‘Dit voelt als een droomoverdracht!’

Anoesjka Koopmans 

‘Traditie én vernieuwing samenbrengen. Die uitdaging ga ik graag aan.’

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Kijkdoos voor kids

Op de Do2 pagina kan je tips terugvinden voor jouw schutterij om toe te passen. Hierbij presenteren wij een kijkdoos voor de jeugdige schutter.

Helden van het OLS

Vanaf vandaag wordt via streekomroep ZO-nieuws een nieuwe serie gepresenteerd over markante personen in en rond de schutterswereld in Beekdaelen. De serie wordt gemaakt in...

Schietboomindeling en planning terreinwedstrijden OLS 2024 Beekdaelen

Hierna treft u de schietboomindeling en een opsomming aan van alle deelnemers die hebben ingeschreven voor deelname aan de wedstrijden op het OLS-wedstrijdterrein.