Welkom nieuwe Europese schutterskoningen

In het weekend van vrijdag 19 augustus t/m zondag 21 augustus 2022 was de Belgische stad Deinze de plek van het Europees Schutterstreffen. In deze Belgische plaats kwamen vele duizenden schutters uit Europa samen om de verbroedering te vieren. Bijzonder was natuurlijk de aanwezigheid van de schutters uit de Oekraïne en uit de persoonlijke gesprekken met hun kunnen we veel lering trekken, de onderlinge band gaf ons ook kracht om door te gaan met ons cultureel erfgoed.  De vrijdag stond in het teken van de Investituur (Opname) van de nieuwe leden binnen de EGS-Orde, de zaterdag in het teken van het Europees Koningsvogelschieten en de zondag in het teken van verbroedering en de optocht.

Tijdens het koningsvogelschieten kwam eigenlijk een grote wens uit; Voor het eerst in de geschiedenis schoten twee vrouwen van (Duitse) schutterijen zich tot Europese jeugdprinses en Europese schutterskoningin. Jannika Klos (25 jaar) van het Sint Hubertus Schützengilde uit Kerpen werd jeugdprinses en Svenja Reher (36 jaar) van de Schützenbrüderschaft Sint Wilhelmi Kinderhaus uit Münster werd de Europese schutterskoningin.

Tot slot een groot woord van dank aan de organisatoren in Deinze en we kijken nu al uit naar het Europees Schutterstreffen in 2024 in het Oostenrijkse Mondsee.

 

Mededelingen vanuit de EGS:

Tijdens de ledenvergadering is Deinze is afgesproken dat de voorjaarsvergadering 2025 verplaatst is van 25/26 april naar 4/5 april, omdat de regio 3 graag invulling eraan zal gaan geven. Tevens is duidelijk geworden dat er nog geen plaatsnaam is waar het EST 2027 gehouden zal gaan worden. Als alles volgens plan verloopt is hier aan het einde van het jaar meer bekend.

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Nieuwsbrief december 2023 verstuurd

De nieuwsbrief van december is verstuurd! Het archief kunt u terugvinden op onze downloadpagina en via de sneltoets op onze home-pagina.

Inschrijvingsportaal OLS 2024 geopend

Het inschrijvingsportaal voor het Oud-Limburgs Schuttersfeest 2024 is geopend in de ledenadministratie voor de secretarissen van de schutterijen die lid zijn van de OLS-Federatie.

Vaardigheidsmedailles OLS-Federatie

De Oud-Limburgse Schuttersfederatie introduceert nieuwe vaardigheidsmedailles voor buksmeesters en commandanten.