Welkom nieuwe Europese schutterskoningen

In het weekend van vrijdag 19 augustus t/m zondag 21 augustus 2022 was de Belgische stad Deinze de plek van het Europees Schutterstreffen. In deze Belgische plaats kwamen vele duizenden schutters uit Europa samen om de verbroedering te vieren. Bijzonder was natuurlijk de aanwezigheid van de schutters uit de Oekraïne en uit de persoonlijke gesprekken met hun kunnen we veel lering trekken, de onderlinge band gaf ons ook kracht om door te gaan met ons cultureel erfgoed.  De vrijdag stond in het teken van de Investituur (Opname) van de nieuwe leden binnen de EGS-Orde, de zaterdag in het teken van het Europees Koningsvogelschieten en de zondag in het teken van verbroedering en de optocht.

Tijdens het koningsvogelschieten kwam eigenlijk een grote wens uit; Voor het eerst in de geschiedenis schoten twee vrouwen van (Duitse) schutterijen zich tot Europese jeugdprinses en Europese schutterskoningin. Jannika Klos (25 jaar) van het Sint Hubertus Schützengilde uit Kerpen werd jeugdprinses en Svenja Reher (36 jaar) van de Schützenbrüderschaft Sint Wilhelmi Kinderhaus uit Münster werd de Europese schutterskoningin.

Tot slot een groot woord van dank aan de organisatoren in Deinze en we kijken nu al uit naar het Europees Schutterstreffen in 2024 in het Oostenrijkse Mondsee.

 

Mededelingen vanuit de EGS:

Tijdens de ledenvergadering is Deinze is afgesproken dat de voorjaarsvergadering 2025 verplaatst is van 25/26 april naar 4/5 april, omdat de regio 3 graag invulling eraan zal gaan geven. Tevens is duidelijk geworden dat er nog geen plaatsnaam is waar het EST 2027 gehouden zal gaan worden. Als alles volgens plan verloopt is hier aan het einde van het jaar meer bekend.

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Data Kinjer-OLS

De plaats waar het Kinjer-OLS doorgaat, is elk jaar een verrassing. De datum is wél altijd in de agenda te markeren.

Federatiekampioenschap 2023

Het federatiekampioenschap van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie werd op zaterdag 29 en zondag 30 april 2023 georganiseerd door de schutterij Sint Servatius Raam op de schuttersweide...

Jubileum Beringe

Op 8 mei is het 100 jaar geleden dat schutterij Sint Hubertus Beringe werd opgericht; Dit heuglijke feit willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan;...