Zonnige schietwedstrijd in Sevenum

Zaterdag 11 mei 2024 werd er bij het schuttersgilde Sint Sebastianus Sevenum geschoten om de tweede schietwedstrijd van de Schutterscombinatie Noord-Limburg. Op een prachtige extra aangelegde schuttersweide werd het gilde van Sevenum getrakteerd op zonnige weersomstandigheden, een beloning voor de vele werkzaamheden om deze eenmalige schuttersweide in te richten.

 

Maar het ging natuurlijk om de schietwedstrijden, de omstandigheden waren ideaal voor een mooie schietwedstrijd en dit bleek ook uit de resultaten.

 

Bij de jeugd ontstaat een mooi strijd. De dagzege ging naar Lisa van Lierop (’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray) met de volledige 15 punten, tweede werd Brom Foolen (’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray) met 13 punten en derde werd Cas Gooren (Sint Lucia Horst) met 12 punten.

 

In het algemeen jeugdklassement is de stand na 2 schietwedstrijd:

Leeftijdscategorie 6 t/m 9-jarigen:

 1. Cas Gooren Sint Lucia Horst - 23 punten
 2. Sem Schouren - Sint Urbanus Grashoek  - 23 punten
 3. Senn Gooren - Sint Lucia Horst - 15 punten
 4. Lex Schouren - Sint Urbanus Grashoek - 07 punten

 Leeftijdscategorie 10 t/m 15-jarigen:

 1. Merel van de Valk ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray - 26 punten
 2. Lisa van Lierop ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray - 15 punten
 3. Bram Foolen ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray -13 punten

 

In de C-Klasse werd deelgenomen door 7 drietallen en in het dagklassement ging de dagzege naar ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray C1 en C3 met 42 punten en derde werd ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray C2 en C4 met 40 punten.

 

In de C-Klasse staat ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray C1 op kop met 67 punten, gevolgd door ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray C3 met 65 punten en derde staat ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray C2 met 64 punten.

 

In de B-Klasse werd deelgenomen door 8 schutterijen en de eerste plaats in het dagklassement ging naar Schutterij ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray met 89 punten, tweede werd Sint Jan Grubbenvorst met 87 punten en derde werd Sint Antonius & Sint Petrus Baarlo met 85 punten.

 

Het tussenklassement in de B-Klasse na de 2e schietwedstrijd:

 1. ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray - 141 punten
 2. Sint Antonius & Sint Petrus Baarlo - 137 punten
 3. Sint Jan Grubbenvorst - 135 punten
 4. Sint Sebastianus Sevenum- 134 punten
 5. Sint Hubertus Beringe - 129 punten
 6. Sint Andreas Velden - 128 punten
 7. Sint Martinus Maasbree- 117 punten
 8. Sint Urbanus Grashoek- 114 punten
 9. Ons Genoegen Siebengewald- 040 punten

 

In de A-Klasse ging de dagzege naar Sint Sebastianus Sevenum met 90 punten en tweede werden ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray, Sint Lucia Horst, Sint Jan Grubbenvorst en Sint Martinus Maasbree met 89 punten.

 

Het tussenklassement in de A-Klasse na de 2e schietwedstrijd:

 

 1. ’t Zandakker Gilde Sint Jan Venray 143 punten
 2. Sint Hubertus Beringe 141 punten
 3. Sint Jan Grubbenvorst 141 punten
 4. Sint Antonius & Sint Petrus Baarlo 140 punten
 5. Sint Sebastianus Sevenum 140 punten
 6. Sint Lucia Horst  140 punten
 7. Sint Andreas Velden 138 punten
 8. Ons Genoegen Siebengewald 137 punten
 9. Sint Martinus Maasbree 129 punten
 10. Sint Urbanus Grashoek 122 punten

 

De derde en finale schietwedstrijd

 

Zondag 23 juni 2024 gaan we voor de derde en finaleschietwedstrijd van het seizoen 2024 naar Grashoek en ervaringen vanuit het verleden, leren ons dat het klassement daar danig kan wijzigen. We gaan in open lucht schieten en op blokjes van 1 x 1 x 1 centimeter. We schieten in één grote groep en natuurlijk verwachten we dat iedereen blijft voor de prijsuitreiking, die aansluitend wordt gepland. We beginnen om 14:00 uur.

Oud limburgs schuttersfederatie

Meer nieuws

Kijkdoos voor kids

Op de Do2 pagina kan je tips terugvinden voor jouw schutterij om toe te passen. Hierbij presenteren wij een kijkdoos voor de jeugdige schutter.

Helden van het OLS

Vanaf vandaag wordt via streekomroep ZO-nieuws een nieuwe serie gepresenteerd over markante personen in en rond de schutterswereld in Beekdaelen. De serie wordt gemaakt in...

Schietboomindeling en planning terreinwedstrijden OLS 2024 Beekdaelen

Hierna treft u de schietboomindeling en een opsomming aan van alle deelnemers die hebben ingeschreven voor deelname aan de wedstrijden op het OLS-wedstrijdterrein.